Sommar och sol?

Man kan säga precis vad man vill om vädret till dags datum. Det känns som om att det blivit väldigt få riktiga sommardagar hittills. Men det finns vissa fördelar med vädret i alla fall. Det är perfekt för hundträning! Inte för varmt.

sm2015-webb

Det har blivit en hel del tränande av hund denna sommar. Jag har precis anmält Ztorm och mig till elitskyddet i Ängelholm den 9/8.

Igår fick vi testa av vårt avsök, eller rättare sagt sök. I helgen har det varit utbildning för blivande tävlingsledare. Det som stod på programmet denna gång var söket.

Det var vårt sista kurstillfälle med detta gäng. Nu ska de ut och göra sina praktiska prov. För att förhoppningsvis bli auktoriserade tävlingsledare.

 

Tillbaka till söket. Kursdeltagarna hade gjort en sökruta efter alla konstens regler. Jag passade på att vara provekipage till dem. Ztorm fick köra ett elitsök. Han gick som ett litet ljus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag var mycket nöjd med vad jag fick se! Fina skick,  han var lyhörd och skötte sig väldigt fint hos figuranterna.

Idag ska vi ut och lägga lite spår och köra uppletande. Eventuellt blir det en sväng till klubben ikväll, för lite lydnad. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Men det blir nog så i alla fall.

Egentligen har jag lite att fixa med ikväll. Men varför göra något som man kan skjuta upp till morgondagen. Det är spårkartor till SM tävlingarna. Jag ska ut med ett gäng spårläggare i helgen. Vi ska börja provgå spåren, för att se om de fungerar i verkligheten.

Jag har själv provgått nästan samtliga spår som är tilltänkta till sista helgen i augusti. Problemet är att man avverkar skog i det tilltänkta området. Två av våra ursprungliga spår är ny kalhyggen. Jag rullar ut i spårmarkerna med jämna mellanrum, för att se vad som händer med avverkningarna. Det känns som om att det är mindre verksamhet nu.

2 reaktioner på ”Sommar och sol?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.