Skog, mark & appellplan

Det har slumpat sig så att Ztorm har fått ett par rejäla genomkörare sista tiden. Av olika anledningar så har det blivit så på grund av att det vi hållit utbildning för blivande tävlingsledare.

Ztorm spår 5

Det har saknats ekipage till det praktiska i deras utbildning. Så jag har passat på att köra Ztorm tävlingsmässigt under träningsmässiga former. Det är guld värt!

Vid vissa sammankonster har han fått upprepat samma program 2-3 gånger. Men han är lika lycklig för detta. Han bara jobbar på och tycker livet leker.

Däremot blev jag lite bekymrad härom dagen. Jag var ute med några kompisar och tränade spår/uppletande. Uppletandet gick riktigt bra. Men något störde mig i spåret.

Ztorm fäste som vanligt kanonfint i kärnan. Men efter cirka 60-70 meter vinklade han av åt fel håll. Jag lät honom hållas och hängde på, för att se om han skulle vända i spåret. Han har uppenbarligen ett spår i näsan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han följer en stig i flera hundra meter. Han uppvisar sitt normala spårbeteende? Han är skitlycklig, svansen den vajar, och han jobbar koncentrerat.

Jag förstod att något var fel. Men visste inte vad. Jag stoppade honom, selade av och gav honom sin brandslang. Vi gick iväg från det felaktiga spåret.

Spårläggaren stod kvar i vinkeln och väntade på oss. Väl där hittade han ett nytt spår. Denna gången var det rätt håll och riktning. Normalt hade jag inte låtit honom fortsätta, Men något sade mig att något var fel. Jag gick ifrån mina egna principer, för att se vad som hände. Ganska snart fick han problem igen. Då selade jag av honom igen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag förstod inte vad som hände. Normalt är Ztorm väldigt säker i spåren. Vi gick tillbaka emot bilarna.

Min hjärna gick på högvarv. Vad hade hänt? Varför agerade han som han gjorde? Jag hade många tankar som för igenom huvudet.

Kunde det vara noskvalster, eller något annat som störde honom? Han visar inga symtom för noskvalster eller allergier. Medan vi gick där och pratade med varandra, kom jag och tänka på en sak. Jag hade sett detta beteende en gång innan.

Det var i samband med att jag behandlat honom med Bravecto. Ett par dagar efter att Ztorm fick sin kur mot fästingar sist, hade vi varit ute och lagt spår till våra hundar. Då hände samma sak. Kan det vara en slump? inbillar jag mig.

Nu hade han fått medlet två dagar tidigare. Kan det vara någon slags reaktion? Har någon annan erfarenheter av detta, så får ni gärna höra av er. Ztorm och jag ska ut med samma gäng idag och spåra. Det ska bli väldigt intressant och se vad som händer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.