Ett gött träningspass

Igår var det som vanligt träning på klubben. Vi var en rätt liten skara entusiaster på träningen. Folk är iväg på semestrar o.s.v. Jag och Ztorm körde först ett lydnadspass. Där jag körde mycket stegförflyttningar.

Transport mig och Ztorm

Genom åren har jag lyckats med konststycket att trampa på honom i detta delmoment. Som följd av detta har han blivit stressad i stegförflyttningarna.

Jag har rådfrågat många hundmänniskor om hur de skulle försöka lösa detta. Jag har fått många varierande svar.

Någon tyckte att jag skulle trycka till honom, om stressnivån höjdes? Detta tyckte jag lät väldigt korkat.

I min värld bygger denna hantering av problemet till att han tappar tillit och förtroende för mig. Och det kommer göra att stressen höjs till en annan nivå! Jag fann svaret inom vår egen träningsgrupp.

Väldigt enkelt går det ut på att inte ställa upp i grundställning, och göra stegförflyttningarna. Utan att göra dessa under själva fria följet. Det gick förvånansvärt bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har kört efter denna princip i en vecka ungefär. Igår testade jag av om vi hade fått någon verkan av övningarna. Till min stora glädje var Ztorm mycket lugnare.

Vi körde även lite skydd i gårkväll. Vi hade ett av de där passen, som infinner sig emellanåt. Där man känner att man är ett med hunden. Ni vet vad jag menar!

Vi hade en magiskt tid ihop i skyddet. Jag var mer än nöjd med hur Ztorm jobbade. Jag hoppas att nästa pass blir lika berikande!

Ikväll har jag kallat SM funktionärerna i skyddshundklassen till information och uppstartsmöte. Det är cirka 1 1/2 månad kvar till att SM i bruks & IPO ska gå i Malmö. Nu är det dags att göra de sista förberedelserna. Spårkartor, provgå spår, testa av att allt flyter på i praktiken. Flytta ut allt från planering, till verkligheten. Det ska bli roligt att träffa hela gänget ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.