BLOGG: Regelkonferensen

I helgen har jag varit på regelkonferensen i Stockholm. Det var första gången jag har varit med om detta. Det var väldigt intressant och givande på alla sätt. Man märker verkligen att Sverige är ett avlångt land, vid sådana här tillfällen. Delegaterna från de mer nordliga breddgraderna har av naturliga själ en kortare tävling och träningssäsong. Vilket såklart påverkar deras funderingar runt reglerna. Vi konstaterade ganska snart att vi var tvungna anpassa oss till varandras förutsättningar för tävlingsverksamheten för alla delar i landet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konferensen var uppdelad i två grupper. Ett gäng ägnade sig åt lydnadsklasserna, medan det andra gänget ägnade sig åt bruksklasserna.

SBK Skåne hade fyra delegater närvarande. Jag och Anna-Kerstin Svensson var på bruks, medan Yvonne Sjöstrand och Leif Borgenlöv var på lydnaden. Det framkom flera intressanta förslag under helgen. Det röstades en hel del på de flesta förslagen.

Vi från Skåne hade med oss vad som beslutats i vårt distrikt. Detta låg som en grund för hur vi röstade i olika frågor. Men vi hade fritt mandat att rösta för eller emot olika förslag som lades fram från övriga distrikt.

Det kändes som om att vi fick till det på ett bra sätt. Förslagen kommer nu att sammanställas av bruksgruppen. De kommer att vara vägledande för den SBK kongressen i maj 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.