BLOGG: Talanggruppen i Lydnad

Idag har jag varit iväg och agerat tävlingsledare för tävlingsförare som vill in i talanggruppen i lydnad. Upplägget var att deltagarna skulle kommenderas i den klass de normalt tävlade i. Vi hade fått en del återbud på grund av olika orsaker. Nio tappra ekipage dök upp i morse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi började med gruppmomenten för samtliga klasser. Ekipagen fick möjlighet att bekanta sig med lokalerna. Först ut med lydnaden var elitklass. Tyvärr hade vi inga lydnadsklass 1.

Efter att vi var klara med lydnaden blev det ett möte mellan de fyra domarna som dömde deras förehavande i ringen. Man hade ett fullt protokoll med olika värdemätare på ekipaget som sådant, plus hundens förväntade framtid. Det vägdes för och emot.

Tillslut hade de fyra domarna kommit fram till ett resultat. Dagen fortsatte med en enskild intervju med varje förare. Här kände man förarna lite på pulsen.

De fick en del frågor om hur de hade upplevt dagen. Hur de tränade o.s.v. Det plockades ut sex ekipage för talanggruppen. De kommer att få mycket hjälp av väldigt erfarna och kunniga instruktörer i framtiden. De blir läger och gemensamma träningar en gång i månaden. Man kommer även plocka in en del kunskap utifrån. Det ska bli roligt att följa gruppen, och deras bravader i framtiden.

2 reaktioner på ”BLOGG: Talanggruppen i Lydnad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.