BLOGG: Mitt liv i en raggsocka

Vädret är inte roligt just nu. Solen lyser med sin frånvaro. Det är mörkt och trist. Men det finns ljuspunkter! Vi slipper i alla fall skrapa bilrutor och skotta snö. Det är nästan tvåsiffriga tal på termometern dygnet runt. Detta resulterar i att hundarna blir rejält smutsiga när man är ute och tränar.

Men varför ska man klaga egentligen. Vad jag har förstått så råder det vinter i norra delarna av landet. Det är åtminstone skönt att slippa kylan och snön.

Hindra 4

Det har blivit en del trevliga träningspass sedan förra inlägget. Ztorm och jag har kört några spår och uppletande själva. Vi har dessutom hunnit med några roliga sökpass i vänners lag. Det verkar som om att polletterna ramlat ner ordentligt i söket.

Den minnesgoda läsaren kommer kanske ihåg våra problem med markeringarna i söket. Där Ztorm var på och generade figuranterna. Detta verkar vara ett minne blott. Han är fortfarande lite väl närma figgarna, i mitt tycke.

Men han sköter sig! Eller ska jag säga än så länge? Vi har inte haft några malörer runt omkring figuranterna sista sju, åtta månaderna. Jag har delvis medvetet tävlat honom sparsamt denna säsong. För att få ordning på detta. Samtidigt som jag har haft en hel del annat att stå i.Som bekant är det inte helt lätt att behålla en hundraprocentig ordning på hunden med allt för flitigt tävlande. De lär sig väldigt snabbt att det är tävling eller inte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Härom dagen ringde en tävlingsförare från bilen. De hade precis brutit en skyddstävling. Jag fick hela händelse förloppet berättat för mig. Det var det klassiska dilemmat, hunden agerade annorlunda på tävlingsplatsen.

Enligt föraren så tog hunden en massa egna initiativ, och kopplade bort lyhördheten. Känns detta igen?

Vi kom fram till att vi skulle anordna en egen tävling. Där allt var som i skarpt läge. Lottning, domare, skrivare, väntetider och förflyttningar o.s.v. Jag tog på mig att ringa runt bland skyddsekipagen och fråga om de ville vara med och köra sina hundar tävlingsmässigt.

Där de hade möjlighet att gå in en kravställning utan att bli diskade. De jag hunnit prata med hittills var mycket intresserade av detta. Så om ni känner att ni vill vara med så hör av er till mig. Det kommer förmodligen bli helgen 13 eller 14 december. Sprid gärna informationen. Plats blir någonstans i Skåne. Förmodligen Höör Bk.

Ikväll ska jag på möte i Osby. Det är Tävlingssamverkan Syd som håller hov. Mycket av kvällen kommer att ägnas åt regelrevideringen. Regelkonferensen i Stockholm är till helgen. Vi här nere i Blekinge, Halland, Skåne och Småland är i stora drag helt ense om hur vi vill att framtidens reglemente ska se ut.

2 reaktioner på ”BLOGG: Mitt liv i en raggsocka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.