BLOGG: Höghöjds träning.

Förra tisdagen hade jag bokat en tid hos läkaren. Jag hade svårt att syresätta mig i värmen. Efter diverse undersökningar kunde man konstatera att jag hade nersatt syreupptagnings förmåga på grund av astma .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag fick göra tre stycken häftiga utandningar i ett mätinstrument. Där konstaterade man att jag bara hade ca 25% av normal kapacitet. Med andra ord var det inte så konstigt att man blev ordentligt andfådd, även vid ringa belastning.

Jag fick andas in medicin genom en maskin. Och helt plötsligt kände jag att det blev ordentligt blås i luftrören. Denna procedur gjordes om efter 15 minuter. Sedan fick jag göra om  utandningstestet jag gjort tidigare på morgonen.

Till min stora glädje hade min kapacitet i utandningen ökat från cirka 100 till nästan 450. Vad detta innebär vet jag inte riktigt. Men en sak är säker, min ork är som hos en 20 åring igen. Min kropp har fått höghöjds träning i flera år. Där kroppen hela tiden har haft problem med att syresätta sig. Jag fick recept på astma medicin.

Även om jag alltid är väldigt noga med att Ztorm får sina dagliga motionspass/rastningar. Så har detta gett mig en ny dimension. Jag kom på mig själv att jag små joggade under en rastningsrunda igår kväll. Väldigt olikt mig förresten. Jag har blivit mycket piggare, och mår förbannat bra.

Det är konstigt att det ska ta sådan tid innan man uppsöker sjukvården. Jag har haft dessa problemen i flera år (8-10 år). Jag har skött Ztorms konditionsträningen med cykel och simning. Nu har jag fått för mig att det är dags att snöra på joggingskorna istället. När jag tittade igenom garderoberna hittade jag ett par gamla joggingskor. Men kunde direkt konstatera att dessa var uttjänta. Så nu får det bli ett varv i stadens sportbutiker.

2 reaktioner på ”BLOGG: Höghöjds träning.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.