BLOGG: Hel dag med Ztorm

Igår var Ztorm och jag ute på Revinge ihop med ett gäng från Malmö. Vi skulle lägga spår till våra hundar mitt på dagen. Temperaturen var omkring 28-30 grader utomhus. Jag började med att åka ner till Krankesjön, för att svalka ner Ztormen ordentligt.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Problemet var att i denna värme blev han snustorr ganska omedelbart. Så av naturliga själ blev det inga jättelånga spår för någon av oss denna dag. Marken var knaperstekt och solen gassade på oss.

Jag beställde ett spår som var cirka 600-700 meter långt. Det blev drygt 700 meter, enligt gps:en. Vi hade ingen aning om antal föremål, eller vad dessa bestod av.

Jag trampade också några beställda spår till övriga i gänget. De flesta låg på ungefär på samma längder som vårat spår. Liggtiderna var omkring en timme för samtliga.

Jag följde med på Lotta och Bonds spår som jag hade trampat till dem. Lotta hade beställt ett spår med relativt korta raksträckor efter föremålen. Bond gjorde ett riktigt bra spår. Han jobbade i ett fint tempo och markerade klockrent.

Ztorm hade lite problem i starten av någon anledning. Hans spår startade förvisso i ett väldigt sandrikt område. Men han letade rätt på spåret och jobbade ut detta. Jag var nöjd med hans uppträdande. Vi missade någon apport i början av spåret. Det är inga maskiner de små liven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA När samtliga var klara med sina spår, körde vi lite sök. Jag körde lite direkta vinster och markeringsövningar med Ztorm. Jag kunde inte annat än att vara nöjd med vad jag såg. Han var tät som han brukar. Men han skötte markeringarna fint.

Nu var det dags att åka till nästa tränings pass denna dag. Efter att jag svalkat ner Ztorm med vatten så satte vi oss i bilen och for iväg till Höör. Det stod lydnad och skydd på programmet.

Vi hade en magisk kväll. Ztorm gick som ett litet ljus. Både i lydnaden och skyddet. Jag trodde att han skulle vara helt slut i värmen. Men han bara jobbade på!

Ikväll ska vi åka till Hörby Bk för lydnad ihop med Tove och Kjell. Morgondagen blir en ny heldag. Spår, Sök, Uppletande, lydnad och skydd. Vi får lite besök till träningsgruppen imorgon. Martin och Cecilia kommer upp och tränar med oss imorgon. Det ska bli riktigt roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.