BLOGG: Vilken härlig tid

Det var ett tag sedan jag bloggade. Jag har helt enkelt skjutit upp bloggandet, i förmån mot att vara ute och njuta av den ljuva sommaren. Ztorm och jag har haft många roliga träningspass. Vi i träningsgruppen har bland annat hunnit med att ha träningsläger på hemmaplan.

Ztorm spår 5

Glenn Andersson var och drillade ekipagen en helg i början av Juli. Det blev ett riktigt lyckat stopp i vardagen. Det är lätt att man blir lite hemmablind. Det är alltid nyttigt med nya ögon på ens träning. Det blev en riktigt givande helg för samtliga.

Sista dagarna har mina funderingar på allvar legat mot Polishunds SM. Jag har fått förmånen att ha hand om lydnaden på detta SM. Lydnaden skiljer sig en del från vad jag normalt är införtrodd med. Nu blir det att tänka lite annorlunda. Så att det blir ett bra flyt utan en massa onödig dötid.

I förra veckan fick jag en förfrågan från IPO VM organisationen. De ville att vi skulle visa upp Svensk skyddet på detta VM. Jag tog mig en snabb funderare på detta. Jag ringde runt lite, och sonderade terrängen. För att se om vi skulle kunna få ihop ett gäng som var villiga att beträda VM arenan i Malmö den 14/9.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skulle visa sig att detta var inga problem. Alla jag frågade hoppade på direkt. Vi tackade ja, till erbjudandet. Tanken är nu att vi ska träffas och träna lite ihop innan vi äntrar gräsmattan på Malmö stadium.

Det ska bli riktigt roligt. Detta kommer man förmodligen aldrig att få uppleva igen. Det är nu eller aldrig som gäller. Det kommer såklart bli lite nervöst.

Vi vill visa upp Svensk Skyddet på ett bra och fint sätt. Där hundar och förare gör ett riktigt bra jobb. Att det sitter tusentals åskådare på läktaren gör ju saken ännu större.

Min förhoppning är att vi får tillgång till planen med våra hundar innan uppvisningen. Dels för vår egen skull, men inte minst för hundarna. Så att de inte blir chockade över uppståndelsen. Med ljudanläggningar, en massa liv och rörelse.

I början av sommaren bröt jag en tå, och fick en spricka i foten.. Jag trampade på en hal träbit under ett spår ihop med Ztorm. Det gjorde att jag hade lite problem med att träna ordentligt. Men nu är vi med i matchen igen. Tån har läkt. Värken från sprickan i foten gör sig påmind emellanåt. Med det går åt rätt håll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det har varit jobbigt att springa runt i terräng med foten. Så Ztorm och jag har ägnat oss åt att köra spår på hårda underlag. Magnus Åscot har verkligen hjälpt mig med att trampa spår till oss. Han har avsiktligt kladdat till det för oss. Det har varit mycket givande.

Igår träffade jag Ztorms uppfödare. De är nere och hälsar på i Skåne. Det var länge sedan vi träffades. Men det blev ett riktigt trevligt möte.

Åsa och Stefan kom ner till klubben. Ztorm och jag körde igenom de lydnadsmoment som stod på programmet för dagens träning. Sedan blev det mycket snack om Ztorm och andra Red Goblin`s hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.