BLOGG: Varierande spår

Mitt på dagen igår så sammanstrålade Magnus Åscot och jag. Vi skulle trampa spår till varandras hundar. Platsen vi valde var ett villakvarter i Höör. Regnet hängde i luften hela tiden. Jag bad om ett utmanande spår för Ztorm. Vilket han fick. Det gick till största delen på asfalt och grusgångar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Föremålen som lades ut var en naturpinne, modell mindre. Samt fyra patronhylsor, en liten liten möjäng som används för att skruva ihop IKEA möbler, en karbinhake.

Magnus började spåret på en bilparkering. Det gick igenom en hög häck. In bakom några villa tomter. Han gick in cirka 30 meter bakom villorna. Där vände han på klacken och gick tillbaka samma väg.

Ztorm vände enligt planerna där spåret tog slut. Vi kom ner till en väg där spåret gick över. Sedan blev det cirka 150 meter på gräs, spåret fortsatte igenom ett buskage för att sedan gå på en gångbana i cirka 200 meter.

Det rörde sig mycket folk i området. Magnus vinklade in på en annan väg. Vi kom fram till en träbro. Ztorm gick över denna ganska snart slängde han sig ner och markerade en patronhylsa. Jag berömde och berättade för honom hur fantastiskt duktig han var.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Framför oss gick ett djupt dike, med en spång över. Han balanserade över på denna. Men jag märkte direkt att det var något lurt. Ztorm jobbade febrilt, tillslut var vi tillbaka nere vid träbron.

När vi gick över första gången lång Ztorm långt ute vid räcket på ena sidan. På tillbaka vägen låg han nära det andra räcket. Det visade sig att Magnus bara gått ut och lagt patronhylsan på andra sidan bron. För att sedan gå tillbaka över bron igen.

Spårets ben låg max 2 meter från varandra. Vi hade nu kommit ner på en bit gräsmatta igen. Han vinklade tvärt och for iväg i spårkärnan. Vi kom upp till en ny väg.

Här valde det lilla livet att följa den närmsta gångbanan. Ganska snart slängde han sig i backen vid ett brunnslock. Jag gick fram till honom. Jag så först inget föremål. Magnus hade tryck ner IKEA mojängen i en liten skreva i asfalten bakom brunnslocket.

Resterande 400 meterna gick på en blandning på singel och asfalt. In på en bilparkering mellan bilarna för att tillslut komma fram till platsen där spåret startade. Ztorm missade en patronhylsa. Jag kunde bara konstatera att Ztorm är en riktigt duktig spårhund. Vilket jag gjorde väldigt klart för honom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fick en rejäl regnskur under spåret. Vilket inte gjorde det mer lättspårat. På kvällen var det som vanligt träning med gruppen. Ztorm och jag ägnade oss åt vissa detaljer.

Det blev lite fartövningar i inkallandet med ställande och läggande. Lite stegförflyttningar. På skyddet hade vi en enorm tur. Vi hade uppehåll ända tills det var Ztorms tur att träna. Himlen fullkomligt öppnade sig.

Jag hade precis skickat honom på ett civilsändande. Jag lät honom bevaka i cirka 30 sekunder innan jag anslöt och belönade ut honom. Sedan sprang hela gänget in i klubbhuset.

Resterande tid ägnades åt kaffedrickande och gå igenom de hundar som hann med att träna innan skyfallet kom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.