BLOGG: Helgens aktiviteter

Det blev inte mycket egen hundträning i helgen. Dels så pågår ishockey VM. Med allt som detta för med sig. På lördagen var det byggdag på klubben. Ett gäng höll på med belysningsstolparna. Vi hade hyrt en skylift, så tanken var att det skulle gå snabbt och lätt att göra servicen på belysningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men ack vad vi bedrog oss! Skyliften fungerade ej. Företaget som hyrt ut denna till oss, hade lämnat ut ett lik.

Efter diverse svordomar och andra tilltag insåg gänget snart att de ej skulle hinna med att fixa till belysningsstolparna som det var tänkt.

De fick tvångsköra liften för att överhuvudtaget få ner korgen till marken igen. Jag tackar min lyckliga stjärna att det inte var jag som befann mig 15 meter upp i luften när maskinen lade av helt. Det kändes inte helt säkert!

De körde tillbaka liften/liket till uthyraren. Som ni förstår så betalade vi ingen hyra för maskinen. I gänget som jag ingick i, höll på med snickeri i nya teorisalen. Det kommer att bli riktigt bra när vi väl är klara.

På söndagen hade Anna-Kerstin Svensson och jag ut nytt utbildnings tillfälle för blivande tävlingsledare in brukset. Det som stod på programmet för dagen, var uppletande, budföring, lägga upp en tävlingsplan, samt kommendera detta korrekt. Det är ett gott gäng som vi har att göra med. Det blir mycket diskussioner och tankar som vädras. Det bådar gott för framtiden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag ska jag ut och lägga ett spår till Ztorm i skogen. Samt köra lite uppletande. Vid 18-tiden ska jag sammanstråla med Ywonne Nyman från Burlöv.

Hon ville ha hjälp med upplägg och kommendering av elitlydnad. Hon ska snart upp i skarpt läge, och avlägga sitt praktiska prov. Det ska bli riktigt roligt.

Dagen till ära så ringde Carina Boijertz och undrade om jag ville kommendera igenom några ekipage i hennes tävlingslydnads kurs. Det passar ju utmärkt.

Då kan vi slå två flugor i samma smäll. Ywonne får träna kommendering, samtidigt får kursarna vad de vill ha. Ibland sammanfaller saker och ting på ett egendomligt sätt!

Jag tänkte åka ner vid 17-tiden och köra lite lydnad med Ztorm innan folket dyker upp. Ztorm och jag tävlar i Landskrona på söndag. Allt känns riktigt bra! Det handlar mest om att hålla alla momenten igång, på en hög nivå. Det är trots allt färskvara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.