BLOGG: Helgens sysselsättning

Hela lördagen gick åt till att utbilda nya tävlingsledare för bruks. Det var Leif Borgenlöv och jag som hade den angenäma uppgiften att gå igenom det teoretiska och det  praktiska inom spår och sök.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi började dagen i lektionssalen. För att sedan åka ut i skogen, och lägga upp två olika sökrutor tävlingsmässigt. Vi delade in de blivande tävlingsledarna i två grupper, med fem stycken i varje.

Humöret var på topp, solen den sken från en klarblå himmel. vi hade med oss en hel del rutinerade tävlingsförare i gänget. Det borgade för att det skulle förmodligen gå rätt så kvickt att få till sökrutorna. Så blev det.

Vi hade mycket tid till att fördjupa oss i upplägg, planering och tävlingsledarens roll och agerande innan, under och efter tävling.

Det blev många roliga diskussioner, och en hel del anekdoter. Gruppen var på hugget. Det kändes att de var engagerade i sina uppgifter. När klockan började närma sig lunch, åkte vi till klubben och käkade pyttipanna. Efter lunchen tog vi plats i lektionssalen igen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tog oss an regler och upplägg för spår. När vi kände att vi ventilerat det mesta åkte vi ut till båtklubben. Här skulle vi sätta upptagsrutor för högreklass och elitklass. Samt gå igenom olikheterna i dessa klasser.

Även appellen och lägreklass fick sin beskärda del av uppmärksamheten. Det blev även här en hel del diskussioner om olika parametrar man bör, eller måste ta hänsyn till som tävlingsledare.

Leif och jag försökte förmedla till gruppen att lägga upp tävlingarna noggrant och välplanerat. Många av oss har nog varit på tävlingar som inte riktigt levt upp till detta. Man vet med sig själv hur detta känns. Jag tror alla fick med sig tänket om att lägga upp tävlingarna så optimalt som möjligt! Och vad detta har för betydelse för helheten.

Idag har jag hunnit med att köra lite lydnad ihop med Carina Boijertz och Sara Floren. Jag och Ztorm körde igenom de fem första momenten i elitbruks.

Resterade av dagen har gått åt till att planera och göra klart för nästa helgs skyddshundtävling alla klasser på Höör brukshundklubb.” Allt är planerat in i minsta detalj ” citat från Jönsson ligan. I veckan ska jag åka ut med lite spårläggare och visa spåren. Sedan är det bara att invänta de tävlande ekipagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.