BLOGG: Fullt ös

Det har hunnits med en rad med tävlingar på Höör Brukshundklubb under april och maj. Jag är stolt att få vara en i gänget i våran klubb. Alla som blivit tillfrågade har ställt upp mangrant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har fått ett gäng nya funktionärer till årets tävlingar. Någon smart person på ett möte förra hösten kom med den geniala idèn att vi skulle sätta upp ett anslag på anslagstavlan i klubbhuset.

Om att vi gärna ville utöka antalet funktionärer. På anslaget kunde folk skriva upp sig för olika saker som det behövs utföras inom klubbens verksamhet. Gensvaret var stort.

Vi samlade dem för ett informationsmöte på vårkanten. Till min stora glädje dök det upp väldigt många på detta möte. I dag har dessa klubbkamrater verkligen gjort en skillnad.

Efter diverse interna utbildningar är de med i organisationen fullt ut. Vissa var intresserade av tävling, andra var intresserade av att hjälpa till med tillbyggnaden av vårt klubbhus.

Jag och Ztorm har hunnit med en hel del träning mellan våra egna tävlingar på klubben. Det känns som om Ztorm har tagit nästa steg. Vinterträningen har givit resultat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ztormen och jag har hunnit med att tävla lite själva också. Vi var i Värnamo förra helgen. Vi ställde upp i elitskyddet. Detta resulterade i ett godkänt resultat.

Vi hade lite missar här och var. Men på det stora hela var det en bra genomkörare. Igår var vi i Halmstad. Ztorm gjorde ett riktigt bra dagsverke. Även här hade vi lite småmissar.

En sak som var lite irriterande igår, var att han var oren i samtliga bevaknings situationer. Inte att han gick på figgarna. Men det lilla livet sätter sina tassar på figuranterna.

Han verkar be om att få sina belöningar. Det var lite frustrerande att stå på avstånd och bevittna detta. Det kostar två enheter varje gång han gör detta. Med tanke på våra betyg hamnade på en åtta var gång detta hände. Hade vi en riktigt bra runda på gång.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Domarna drar två enheter var gång. Så var det väldigt frustrerande. Vi lyckades att få ihop till certpoäng trots allt. På det stora hela var jag nöjd med dagens bravader.

Jag fick en förfrågan förra veckan, om att vara tävlingsledare för polishunds SM i Malmö i september. När jag kollade min almenacka såg jag att jag var upptagen med en lydnadstävling alla klasser på Höör Bk.

Jag började ringa runt och försökte få någon annan att vara tävlingsledare i Höör den aktuella helgen. Detta löste sig snabbt och lätt Peter Dahlgren tog detta.

Jag ringde tillbaka till polismyndigheten, och tackade ja till uppdraget. Det ska bli riktigt roligt. Just nu handlar det om att börja läsa in sig på reglementet för polishund SM. Det skiljer sig en hel del från det jag normalt håller på med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.