BLOGG: Intressant möte

På onsdagen var det SM-möte på Höör Brukshundklubb. Det var SBK Malmö som kallat till informationsmöte. Bland annat vill man få klart med tilltänkta tävlingsledare för de olika disciplinerna. Det är nästan ett och halvt år till att Svenska mästerskapet i bruks & IPO ska genomföras i Malmö 2015.

imagesCA9ZPGI3

Men som bekant brukar tiden gå väldigt snabbt emellanåt. Jag personligen fick äran att ta hand om skyddstävlingen. Håkan Swärd fick söktävlingen. Lars Johansson fick rapport tävlingen på sin lott. Båda dessa herrar är hemmahörande i Malmö.

SM organisationen behöver ha tag på någon som är villig, och har kunskapen att ta sig an spårhundarna och IPO. Det kom några namnförslag på personer som varit önskvärda att tillfråga.

Det kom fram mycket matnyttigt på mötet. Det kändes som om Eva-Lena Cronhamn (SM General) och övriga i styrgruppen hade bra koll på vad som behövdes fixas och donas med framöver.

Rent personligen tycker jag det ska bli riktigt roligt att få vara en liten kugge i ett stort maskineri, som SM innebär. Även mina klubbkompisar på Höör brukshundklubb verkar brinna för att vara med och arrangera en riktigt bra tävling för de aktiva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igår frågade jag Mikael Bonder om han kunde tänka sig vara biträdande tävlingsledare på skyddstävlingen. Han svara ja direkt . Det fanns ingen betänketid överhuvudtaget.

Vi pratade om att det är förmodligen enda gången man får en sådan möjlighet. Man blir inte yngre med åren. Det kommer förmodligen dröja innan Svenska Mästerskapen hamnar på våra breddgrader igen. Då är vi nog för gamla för att dra ett sådant lass, som det innebär.

Igår tränade vi som vanligt på klubben. Först körde vi lydnad. Jag hade en väldigt het liten grabb vid min sida. Men lyckades nästan fullt ut att få honom fullt fokuserad på uppgiften. Det sprutade energi om honom. Men vi fick till ett bra lydnadspass trots allt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På skyddet gick han som i trans. Ztorm klarade av den ena övningen efter den andra med beröm godkänt. Jag var till och med belåten med samtliga transporter. Han lyckades att hålla energin i balans. Det kändes riktigt bra.

I morgon ska jag och Leif Borgenlöv starta upp den praktiska delen för blivande tävlingsledare i brukset. Vi ska avhandla spår och sök. Det ska bli roligt att träffa dem.

Om jag har förstått allt rätt så är de åtta stycken, som gjort klart den teoretiska delen av utbildningen. Hoppas bara att vi får lite trevligt väder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.