BLOGG: Regn och rusk

På förmiddagen åkte Ztorm och jag ut och spårade och körde uppletande. Jag trampade ett spår med mycket vinklar och belamrade spåret med olika föremål. Spåret var cirka 700 meter. Jag lade cirka 15-16 föremål i spåret, av skilda slag. Liggtiden var 1 timme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medan spåret låg till sig körde vi ett uppletande. Även detta var belamrat med många föremål. Jag ville komma åt inlevererandet av föremål, utan tugg!

Jag körde med en tydlig trigger till honom. Jag ville att han snabbt och lätt sprang ut i rutan och hämtade in föremålen till mig.

I utbyte för detta hade jag Ztorms ena flärp helt synlig hela tiden. Snabb leverans = Bus i flärpen. Jag har kört så här till och från sista tiden. Jag tycker mig se att tugget har blivit avsevärt mindre. Ztorm älskar detta upplägg.

Han får använda hela sitt register i kamplusten. Vilket han finner välbefinnande. Efter uppletandet gick vi en promenad i regnvädret. När vi kom tillbaka var det dags att sela på. Eller rättare sagt, jag trivdes inte i vädret.

Ztorm fäste klockrent i kärnan. Jag hade placerat 3 föremål efter varandra. det första låg ca 3 meter från starten på spåret. Detta avstånd var det inbördes till de 2 andra föremålen också. Han slängde sig på marken och markerade alla 3.

Ztorm spår 5

Det tredje föremålet låg i en vinkel. Men Ztorm var med på noterna. Han tog vinkeln fint. Efter detta blev det längre mellan föremålen. Men det kom vinklar väldigt tätt. Han löste dessa mycket bra.

Jag tror att han markerade samtliga föremål. Jag var lite osäker på hur många jag lagt ut? Men hur som helst var det inte detta som var det viktiga med dagens spårövning.

Jag ville ha honom i full fokus hela tiden. Och vara beredd på att vad som helst kan hända i spåret. Vi hade ett riktigt bra pass ihop. Om än lite plaskblöta. Ikväll tänkte jag köra lite lydnad innan SM-mötet på klubben.

2 reaktioner på ”BLOGG: Regn och rusk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.