BLOGG: Mycket roligt har hänt på hundfronten

De sista veckorna har det varit full fart på hundträningen. Jag har anmält Ztorm till Elitskyddet i Värnamo den 27 april. Vi har i princip bara kört underhållsträning sista tiden. Till min stora belåtenhet har denna gått riktigt bra. Däremot har jag utmanat honom en hel del i vår spårträning.

Ztorm spår 2

Han har fått många kluriga spår att bena ut. Ett spår som jag tyckte var extra roligt var ett som gick till åttio procent på asfalt. Magnus hade fått fria tyglar att hitta på vad han ville. Det enda jag visste var att spåret startade vid Magnus bil på en parkeringsplats som tillhör Orupsjukhuset i Höör.

Jag kom dit och selade på. Spåret gick en liten bit på parkeringen, för att sedan gå över en gräsplätt, och vidare ut på en gångbana på sjukhusområdet. Det rörde sig mycket folk i området.

Ganska snart mötte vi ett antal människor som kom gående rakt emot oss. I denna folksamling satt en person i en permobil. Denna person hade en kungs pudel vid sin sida som blev helt rabiat när den fick syn på Ztorm.

Permobilen höll på att ramla på grund av utfallen hunden gjorde. Spåret gick rakt in i denna folksamling. Jag tror inte ens att Ztorm märkte att hunden nästan fick tag på honom med käftarna. Han var fullt koncentrerad på sin uppgift. Folksamlingen stannade upp mitt i Ztorms vinkel som låg ute på en asfaltväg.

Han tog denna galant. Spåret gick ner mot huvudentren på sjukhuset. Magnus hade passerat precis framför skjutdörrarna, där folk gick ut och in hela tiden.

Det var riktigt stökigt runt omkring Ztorm. Men han tog sig vidare utan större problem. Spåret gick över en parkeringsplats, efter ett tag kom vi fram till en stenbelagd rullstolsramp, som snirklade sig upp med några skarpa svängar.

Härifrån gick spåret ut på en gräsmatta, där Magnus lagt ett slutföremål i form av en liten plast bit. Jag var mycket imponerad över Ztorms arbete.

Det finns förmodligen inte så mycket som kan störa ut honom. Jag gjorde det väldigt klart för honom att han var världens bästa vovve!

Magnus har fått den stora äran att lägga fler sådana spår sista tiden. Även Magnus låter sig imponeras av Ztorms spårarbete. Det har blivit en sport att hitta på klurigheter till Ztorm.

Full fart framåt

Jag har även haft förmånen att få vara med som tävlingsledare på Malmö Int. Det var en ranking tävling till Lydnads VM. Det kom tjugosex ekipage till start.

I princip var alla de bästa ekipagen i Sverige på plats. Hela lydnadslandslaget var där. Plus delar från de övriga nordiska länderna.

Det var en mycket viktig tävling för dem. Det ställde stora krav på vårt upplägg. Inget fick gå fel. Till min stora glädje gick allt mycket bra. Inga missar överhuvudtaget.

När jag kom hem till bostaden var jag rejält trött. Eller rättare sagt, helt slut i huvudet. Det hade varit full koncentration från tidig morgon till sen eftermiddag. Jag lade mig ner för att ta en powernap. Jag vaknade sent på kvällen.

I helgen som gick hade vi spårtävlingar på Höör Bk. Det var högreklass på lördagen. Och lägreklass på söndagen. Vi hade många nya funktionärer med oss båda dagarna. Vilket var riktigt roligt. Det har varit fullt fokus på att ge dem en gedigen utbildning sista tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dels så att de hade all nödvändig kunskap, samt skulle kunna känna sig trygga i sina nya uppgifter. Helgens tävlingar avlöpte på ett kanonbra sätt. Allt fungerade till full belåtenhet.

Peter Dahlgren återauktoriserades som tävlingsledare. Han har inte hållit i någon tävling på ett tag. Han kände nog sig lite ringrostig inledningsvis.

Vi gick igenom allt teoretiskt och körde igenom upplägget praktiskt dagarna innan tävlingarna. Peter kom snabbt in i sina gängor igen.

Nu är det full planering för nästa tävling. Det är skydd alla klasser den 20/4. Till min stora glädje vill väldigt många hjälpa till med att ro denna tävling i hamn. Det kommer nog inte finnas uppgifter till alla som vill delta i arrangemanget. Men det är ett positivt problem.

För ett tag sedan fick jag en direkt fråga från Malmö brukshundklubb. De frågade om jag var villig att hålla i skyddshundarna på SM 2015 i Malmö. Jag blev smickrad över denna förfrågan. Jag tackade ja direkt. Det är förmodligen enda gången i livet man kommer få möjlighet till att få detta uppdrag. Chansen kommer nog aldrig tillbaka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Folket på Höör brukshundklubb hakade på direkt. Många har redan anmält sitt intresse att hjälpa till med skyddstävlingen på Svenska mästerskapen 2015.

Vi ska se till att denna tävling kommer bli en riktigt bra tillställning i slutet av augusti nästa år.

I morgon är det SM-möte på Höör Bk. Då kommer vi att sätta oss ner och dela upp tävlingarna mellan klubbarna som anmält sitt intresse till SM organisationen.

Om jag har förstått allt rätt så kommer SM:et gå på Ribersborgsfältet i Limhamn. Mer information kommer efter mötet imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.