BLOGG: Tävlingsgruppen

Igår hade vi möte på klubben med anledning av våra tävlingar på vårkanten. Det blir ett tufft schema för oss allihop. Men till min stora glädje kom väldigt många till mötet. Det känns som om att vi inte behöver slita på folket i onödan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vår första tävling för året blir den 5 april, högreklass spår. Dagen efter har vi lägreklass spår. Redan den 20 april har vi skydd, alla klasser.

Den 1 maj har vi lydnad, alla klasser. Som krydda på moset har vi en agilitytävling den 3 maj. Det är 5 tävlingar på mindre än en månad. Det ska bli riktigt roligt.

Det som står i tur nu är att ge våra nya funktionärer erforderlig utbildning. Så att de känner sig säkra på sina uppgifter. Allt för att det ska fungera perfekt på tävlingarna framöver.

Innan mötet körde jag lite lydnad med Ztorm. Fokus lades på metallapportering, tungapportering, framåtsändandet, hoppet och krypet. Vi hade ett riktigt bra pass ihop. Ztorm hade glimten i ögat, och var lycklig. Han älskar lydnaden.Han bjuder och är lyhörd på minsta vink. Det är skitroligt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Även husse har lärt sig att tycka om lydnaden. Så har det inte alltid varit. för rätt så många år sedan jobbade jag som hundförare på två olika säkerhetsföretag.

Lydnaden som bedrevs där var riktat mot vad som ingick i de årliga uppkörningarna. Det var kanske inte alltid så vackert. Det var mer åt en kontrollydnad. Där detaljer och positioner inte var nyckelorden.

Idag ägnar jag mycket tid på detta. Och till min stora lycka trivs jag med att hålla på med beståndsdelar i de olika momenten.

Att Ztorm tycker detsamma, gör ju saken ännu roligare. Vi håller på med mycket ordförståelse. Ztorm har lärt sig väldigt många ord. Som dessutom fungerar även när hans motivation är riktat mot annat håll.

I kväll är det som vanligt träning med skyddsgänget. Vi blir nog fullt folkade på träningen. Jag tänkte köra mycket framföringar i dubbelretningen. Jag har suttit och klurat på hur jag ska få till detta på ett smart sätt. Jag har aldrig haft dubbelkommando på detta moment förut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ztorm har fixat detta efter eget huvud. Vi gick som provekipage på en domare examination i Växjö. Där blandade han ihop det. Jag fick en tankeställare.

Skulle jag ansluta mig till de 99% av förarna som har dubbelkommando i dubbeln. Jag har varit inne på detta. Men jag har tänkt om.Jag ska fortfarande delegera ner ansvaret till Ztorm. Jag ska ändra lite på hur jag tränar momentet.

Jag tror att jag är något på spåren.Efter förra helgens skyddshundkonferens blev jag övertygad om att det är värt att prova. Det kostar två poängs avdrag för dubbelkommandot som nästan alla inom skyddshund Sverige använder.

På lydnaden ikväll kommer jag fortsätt med de olika apporteringarna, samt köra lite framåtsändande, kryp, inkallning med ställande och läggande.

Under dagen fick jag lite papper från kennelklubben. Det var passerkort och parkeringstillstånd till mässhallen i Malmö. På söndag smäller det. Då är det dags för lydnadstävlingen på Malmö Int. Ringarna kommer att sättas på lördagskvällen. Jörgen Olofsson med hund, kommer dit och agerar provekipage på lördagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.