BLOGG: Hemma igen

Snacka om att jag blev orolig i förra veckan. Först blev Ztorm blockhalt. Under ett lydnadspass på måndagen märkte jag att han markerade rejält på höger framben. Vi lämnade klubben och åkte hemåt. När vi kom hem hade den värsta hältan lagt sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tror att han trampat fel eller något liknande. På kvällen var han helt normal igen. Det är under sådana här omständigheter man skulle vilja att hundar kan prata med en.

Man blir rejält orolig. Mycket for omkring i huvudet på mig. Jag hade ett hundläger inbokat till nästkommande helg. Jag trodde att vi skulle få lämna återbud till detta.

Jag ringde och förvarnade arrangören om att jag förmodligen inte kom upp. Men detta fick jag till min stora glädje ändra rätt så snart. Vi kom iväg som det var tänkt.

På torsdagsmorgonen styrde bilen till Västergötland, närmare bestämt Mullsjö. Vi har fått tränat rejält och intensivt i fyra dagar. Jag och Ztorm har kört en hel del sök. Jag har jobbat med markeringarna. Det har hunnits med en del skydd, lydnad och spår också.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var en salig blandning av människor och hundar. Jag hörde en siffra, att vi var 18 personer sammanlagt. Vi bodde på en kursgård som heter Sörgården.

Detta stället rekommenderar jag till andra. Rejält med marker och en inomhushall som var riktigt bra att träna i. Underlaget var konstgräs.

Det var roligt att lära känna nya hundmänniskor. Vi hade det trevligt och skämten avlöste varandra. Med andra ord en riktigt lyckad helg.

Nu har jag börjat läsa på reglerna för lydnaden. Till helgen som kommer ska jag och Anna-Kerstin Svensson agera tävlingsledare på Malmö Internationella lydnadstävling.

Det är en ranking tävling till Världsmästerskapet i lydnad. Hela svenska toppskiktet är på plats. Det kommer även folk från andra länder. För att eventuellt slå sig in i respektive lydnadslandslag. Det ska bli riktigt roligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Framförallt är det roligt att man fått förtroendet att få vara tävlingsledare på en sådan tillställning. Den betyder mycket för dem tävlande ekipagen.

Även om man alltid förbereder sig inför tävlingar, så känns detta speciellt. Det blir en lång dag. 27 ekipage är anmälda. Det gäller att man är koncentrerad och uppmärksam. Jag tror att man somnar rätt så gott denna kväll!

Ikväll är det träning med skyddsgänget som vanligt. Jag har en klar plan inför detta pass. Det ska bli roligt att träffa gänget.

Jag har lite saker att delge dem angående bedömningar i skyddet, som togs upp på skyddskonferensen i Sölvesborg. Saker som vi bör tänka på när vi tränar och utbildar våra hundar.

I morgon är det inplanerat spårträning på Revinge. Och på kvällen är det möte på klubben inför våra tävlingar 5-6 april. Även skyddstävlingen den 20 april kommer att avhandlas denna kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.