BLOGG: Kvalitetsträning

När jag kom ner till klubben igår eftermiddag, var vädret helt underbart. Solen värmde, och temperaturen var väldigt behaglig. Det var inte utan man fick lite vårkänslor. Jag skulle testa mitt upplägg till Malmö Int. Jag mätte upp 22 x 12 meter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Placerade ut ”zätat, blixten. Kärt barn har många namn. Jag kommenderade mig själv igenom banan.

Det kändes riktigt bra. Risken som jag såg det, var att det skulle kännas plottrigt.

Efter ett tag började folket dyka upp i gruppen. Jag testade att kommendera Magnus Åscot också. Jag bad honom att säga vad han tyckte om upplägget?

Han älgade på ordentligt i rutan. Men det kändes som om marginalerna var helt på min sida.

I nästa vecka ska jag träffa Anna-Kerstin i Tollarp. Tanken är att vi ska testa våra olika upplägg, och eventuellt ändra på något? För att få till en optimal tävling den 23/3 i Malmö.

Det började bli dags att träna våra hundar. Magnus ville börja med sin unga malinois. Det var fortfarande ljust ute. Magnus ville passa på att köra några bevakningar och inskick med Kurri i dagsljus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurri har varit skadad en tid. Så det var en hel del energi i denna lilla kropp som ville ut. Det är roligt att se Kurri i arbete igen. Det är 1 1/2 månad som Kurri mer eller mindre varit avställd från träningen.

Detta märktes såklart. Det var mycket som tryckte på! Men han löser det riktigt bra ihop med sin förare.

Sedan körde vi igång lydnaden. Cia & Erik började. De körde igenom appell lydnaden. Det börjar se riktigt trevligt ut. Erik var mycket koncentrerad och lyhörd.

Cia har börjat med detaljträning i de flesta momenten. Sedan var det min och Ztorms tur att äntra manegen. Jag körde en hel del metallapportering och kryp. Till min stora glädje gick det riktigt bra. Rejält tempo i apporteringen, samt båda armbågarna i marken under krypet.

Vid ett tillfälle snubblade jag till och tappade balansen litegrann. Jag fick ta ett korrigeringssteg. Då lyfte han höger armbåge en centimeter över gräset. Övriga moment vi körde under lydnaden var mer åt att underhålla dessa.

På skyddet körde jag mycket toleranser i samband med transporterna. Det kändes att Ztorm är med i matchen. Han låter sig inte frestas till att göra misstag. Ikväll är det årsmöte för SBK-Skåne på Revinge. Det ska bli intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.