BLOGG: Testa upplägg

Det är tisdag, detta innebär att det är träning med gruppen ikväll. Motivationen är mycket hög för att träna. Jag har suttit och funderat lite på vad Ztorm och jag behöver träna ikväll. På lydnaden kommer jag lägga mycket polletter på krypet.

bild

Under vintern har jag ändrat om detta moment. Ztorm tenderade att lyfta höger armbåge en bit från marken emellanåt. Han sökte ögonkontakt.

Med lite tålmodig omprogrammering av momentet, börjar det så riktigt bra ut. Han har sin blick riktad framåt. Det innebär att höger armbåge automatiskt hamnar i gräset.

I övrigt blir det underhålls träning av övriga moment i lydnaden. På skyddet tänker jag jobba med transporterna i ärm och munkorgen. Framförallt i samband med passeringen av gruppen.

Han börjar bli en rutinerad kille. Han vet vad som ska händer vid passeringarna. Jag vill försöka få honom att gå lugnt och fint, utan att ha en massa förutfattade meningar om vad som ska hända.

Det börjar dra ihop sig till att börja anmäla till tävlingar. Jag har hittat ett antal, som jag vill att vi ska starta på. Förra säsongen blev en skit säsong.

Hindra 2

Året började med att Ztorm fick noskvalster. Detta förstörde 2 tävlingar för oss. Dessutom var det väldigt svårt att bli fri från dessa odjur/monster. Ztorm var i princip blind i nosen under 3 månader.

När han tillslut blev av med noskvalsterna, och näsan fungerade normalt igen. Kom nästa dråpslag. Då hamnade han i hundslagsmål mitt under våra sista förberedelser inför Malmö tävlingen.

Han blev konvalescent i över en månad. Vi hann precis bli någorlunda klara till Belgar mästerskapet i Kristianstad i oktober 2013. Vi gjorde en hyfsad tävling. Men det saknades en del i kondition och tävlingstempo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inför denna säsong har allt flutit på som det ska. Ztorm känns mycket fin. Jag hoppas på en riktigt bra tävlingssäsong 2014.

Innan vår träning ikväll med gruppen. Tänkte jag lägga upp rutan som jag tänkte använda som en av tävlingsledarna på Malmö Int.

Jag vill testa av måtten, och se om jag tänkt rätt! Rutan på Malmö Int är minimal 22 x 12 meter. Det blir en utmaning att få till rutan, så att ekipagen kan glänsa och prestera på topp!

Jag har kommit fram till ett upplägg i mitt huvud. Jag vill testa det i praktiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.