BLOGG: Man ska inte klaga

Fick precis ett mail från kennelklubben. Ännu så länge har 27 ekipage anmält sig till Malmö Int. Med tanke på ringarnas storlek och antalet tävlande, så gäller det att man är koncentrerad hela tiden. Så inte något ekipage hamnar ute på parkeringen.

Ztorm spår 5

Tävlingen gäller som bekant en hel del för de inblandade. Det är en rankingtävling. Tävlingen kommer gå i två ringar. Anna-Kerstin Svensson kommer vara tävlingsledare i den lite större ringen.

Här kommer hållas de moment som kräver större plats. I min ring kommer Platsliggningen, Fria följet, Zätat och Fjärrdirigeringen hållas. Det ska bli riktigt roligt att få vara med om detta.Hur som helst har man bästa platsen på banan. Man ser och hör alla detaljer.

Jag har fixat det sista med vår skyddshund konferens under förmiddagen. Nästa helg smäller det. Då samlas skyddsfolk från Blekinge, Halland, Skåne och Småland. Vi kommer att hålla till på Sölvesborgs Hundcenter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har en hel del att avhandla denna helg. Framförallt att få en samsyn på bedömningar och figurantarbete. Lennart Larsson är ner bjuden från Stockholm. Han sitter som sammankallande i Prov och Tävling, centralt.

Det ska bli intressant att höra vad han har att säga. Vi kommer att ha ett gediget program. Min förhoppning är att vi hinner med allt, som det är tänkt? Men det får tiden utvisa.

Jag och Ztorm har hunnit med lite spår och uppletande på eftermiddagen. Jag trampade ett spår till honom som var cirka 900 meter. 7 apporter plus slut. liggtid 1 1/2 timme.

Det var väldigt gynnsamma förhållande i skogen. Jag korsade mitt eget spår på ett par ställen. Medan spåret låg till sig började vi köra uppletande. Jag trampade en korridor till honom. Där föremålen lades på rad. Vinden låg rakt emot oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När han for ut och tog första föremålet, märkte jag att han hade vittring på nästa föremål. Så fortsatte det, tills samtligt 8 föremål var inhämtade och levererade.

Det gick snabbt att köra övningen. Så vi tog oss en promenad i grannskapet. Jag ville åtminstone få en liggtid på minst 1 1/2 timme på spåret.

När denna tid började närma sig, kom vi tillbaka till bilen Ztorm selades på. Han fäste mycket fint. Han var väl rastad och behagligt lugn och fin i upptaget.

Han tog vinklar och markerade träpinnarna mycket bra. Där jag korsat mitt eget spår, stannade han upp och analyserade ordentligt. Det var inga konstigheter, men han var väldigt noga när han bedömde vittringen. Han fortsatte på inslagen bana. Vi kom tillslut till sista pinnen. Jag var mycket nöjd med vad jag sett och upplevt. Vilket jag gjorde väldigt klart för Ztorm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.