BLOGG: Tävlingssamverkan Syd, Osby Bk

Vi skulle ha möte med tävlingssamverkan syd på Osby Bk, framåt måndags kvällen. I samband med detta passade jag på att köra upp tidigare. Jag ville spåra lite med Ztorm i Göinge skogarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag trampade ett spår som var cirka 700 meter, 1 pinne plus slutet. Första pinnen låg efter cirka 650 meter. Tanken var att se lite hur detta påverkade motivationen på Ztorm, samt se hur det var med spårkonditionen.

Spåret innehöll 3 spetsvinklar och liggtiden var 1 timme. I övrigt inga konstigheter. Medan spåret låg till sig, åkte vi ner till Osby Brukshundklubb och körde lydnad.

Det är vid sådana tillfällen man upptäcket hur bra appellplan vi har på hemmaplan. Slät och fin och väldränerad. Man kan bara konstatera att vi är bortskämda.

Jag körde igenom hela brukslydnaden i elitklass. Ztorm kändes mycket koncentrerad. Vårt lilla lydnadspass avlöpte på ett bra sätt. Jag vattnade Ztorm och lastade in honom i bilen. Sedan körde vi en liten bit till vår spårstart. Jag lät honom ta spåret omedelbart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han lade sig fint i spårkärnan, och höll sig här genom hela spåret. Jag gick bakom och kunde konstatera att placeringen av pinnarna saknade helt betydelse för hans arbete.

Han bara jobbade i sitt eget tempo. Ganska snart var vi vid första pinnen. Denna markerade han klockrent. Slutpinnen låg inte långt från första pinnen. Även vid denna slängde han sig på marken och markerade.

Jag var väldigt nöjd med vad jag såg. Vi busade och lekte oss ner emot bilen. Ztorm var som nästan alltid, glad som en speleman.

Vi åkte tillbaka till Osby Bk. Det hade börjat skymma utomhus. Men vi hann med ett litet kort lydnadspass till, innan det blev för mörkt.

Mötet med Tävlingssamverkan syd var väldigt intressant. Framförallt är det lärorikt att lyssna till vad de andra distrikten har för uppfattningar i olika frågor. Tävlingssamverkan syd består av representanter från Blekinge, Halland, Skåne och Småland.

Det råder en trevlig stämning på mötena. Många viktiga saker disskuteras. Inte bara frågor i nutid tas upp. Utan även hur vi vill att SBK ska se ut i framtiden. Det är roligt att få vara med och påverka utvecklingen inom SBK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.