BLOGG: Testade av moment

Tisdagens träning med gruppen var i mina ögon magisk. Samtliga ekipage gick väldigt bra i lydnaden och skyddet. Jag tror att jag kan tala för samtliga i gruppen. Även om vi befinner oss på lite olika nivåer i utbildningen av våra hundar. Så gjorde ekipagen fina pass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För egen del kändes det väldigt bra. Ztorm var väldigt lyhörd, på minsta lilla vink han fick. Jag kunde slappna av helt i lydnaden och njuta. För tydlighetens skull, är detta inte alltid fallet.

Jag kände mig väldigt tillfreds med livet just då! Som alltid fick vi konstruktiv kritik av våra träningskompisar.

Vi hade fått besök av Åke från Åhus. Jag har träffat Åke några gånger förut i samband med att Ztorm och jag varit medbjudna att träna med deras sökgäng i Åhus.

Det var full aktivitet på appellplanen denna kväll. Flera träningsgrupper var på plats. Roligt i sammanhanget är att alla hjälps åt oavsett vilket gäng man tränar ihop med. Helt plötsligt stod jag mottagare i budföringen, på annan plats på planen. Personligen tycker jag detta är helt enormt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen ”pissar revir” alla hjälper varandra. Jag har varit med i olika klubbar genom åren. Där det verkligen pissas revir. Där man bara agerar i den egna gruppen. Man pratar knappt med folket från ett annat gäng?

Detta var något som Åke uppfattade när han stod med på planen. Han påtalade detta. Och menade att det är precis så här man vill ha det i en klubb. Där alla hjälps åt oavsett nivå, gren och kunskaper. Åke sa att han skulle bli medlem i Höör Brukshundklubb.

På skyddet körde jag igenom vissa moment helt tävlings mässigt med Ztorm. Mest för att kolla av var vi behöver lägga lite mer krut. Han utförde momenten klockrent. Men som vanligt är det våra transporter som inte är helt felfria. Jag bad en i gruppen att gå med hela tiden och titta på positionen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så att jag kunde reagera vid minsta avvikelse från tänkt utförande. Av någon anledning gick han som bäst i ärm transporten. Detta brukar vara vårat aber.

Alla bevakningar och släppande var mycket fina. Även fasttaganden var väldigt kraftfullt och vackert, om man nu kan säga så om fasttagandet.

Jag var väldigt nöjd med vad jag fick erfara denna kväll. Vi är långt ifrån fulltränade. Men jag kunde konstatera att vi ligger rätt i fas.

På kvällens träning får vi besök av Anders Brorsson. Han kommer ner och kör skydd med oss. Det ska bli riktigt roligt. Det var ett tag sedan jag sån Anders hund Grim. Sist jag såg dem köra skydd, så gick Grim riktigt fint. Rent, kraftfullt och ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.