BLOGG: Fragment av spår

Igår var Ztorm och jag på Revinge ihop med lite folk från Malmö. Regnet stod som spö i backen, vinden var dessutom relativt stark. Men humöret var på topp. Som vanligt var det en lite genomgång av vad folket ville ha för typ av spår. Sedan delade vi marken mellan oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag och Lollo & Dex slog våra påsar ihop. På beställning trampade jag ett spår till dem. Lollo ville ha cirka 1000 meter. Med lite olika föremål i spåret. Sagt och gjort.

För egen del ville jag ha ett utmanande spår till Ztorm. Jag hade beställt ett spår som till stora delar gick på ren sand.

Jag förstod att det skulle bli väldigt svåra förutsättningar för Ztorm. Regnet spolade bort vittring. Liggtiden var drygt 2 timmar. Lollo hade fått fria tyglar att hitta på vad hon ville. Denna chans tog hon.

Hon hade lagt ut varierande material som apporter. Små platsbitar, en tillknycklad lysraket och en naturpinne fanns i spåret.

Medan spåren låg till sig, körde vi uppletande. Vi hade en förvuxen ruta. djupet var ungefär 60 meter. Basen var cirka 75 meter. 4 föremål lades ut. Ztorm och jag gick ut som andra ekipage. Han jobbade på fint i rutan. Ganska snart hade han levererat in föremålen till mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alla i gruppen körde igenom sina hundar i uppletandet med varierande resultat. Sedan började vi så smått ta våra spår. Jag hängde på Lollo & Dex.

De hade beställt ett upptag. Jag visade henne var hon kunde skicka på Dex. Dex gick ut fint och hittade spåret. Han riktningsbestämde detta snabbt och lätt.

Sedan for han iväg genom terrängen. Jag tittade bort mot Charlotte & Doris, vi var i och för sig långt ifrån dem. Men jag uppfattade att Doris hade ett väldigt lågt tempo i spåret.

Doris fick verkligen kämpa för att ta sig fram i spåret. Jag förstod att våra hundar också skulle få jobba ordentligt för att överhuvudtaget kunna lösa uppgiften. Lollo & Dex hamnade ganska snart i problem. Dex hade det väldigt jobbigt att följa spåret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han sänkte tempot och jobbade på. Han lät som en dammsugare när han försökte få upp vittringen. Efter ett tag markerade han första föremålet. Lollo berömde honom rejält.

Han hade redan lagt väldigt mycket kraft i sitt spårarbete, han kom i en del där det låg två spetsvinklar efter varandra. Han löste även detta på ett mycket fint sätt.

Orken började tryta hos honom. Han hade stora problem att följa spåret, Han prioriterade om balansen mellan spår och föremål. All kraft lades på spåret. Detta resulterade i att han missade en hel del föremål. Han gick helt sonika över dessa.

Tillslut var han helt slut. Han orkade inte följa spåret heller. Han for iväg i vinden. Och hamnade riktigt snett. Lollo tog in honom och lät honom pusta ett tag. Men resultatet blev det samma. Lollo selade av Dex. Det var bara att konstatera, att det var för tufft för honom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi gick och skiftade hund. Det var Ztorms tur. Jag hade förra spåret färskt i minnet. Jag insåg att även han skulle få det tufft.

Ztorms spår gick till stora delar på sand utan vegetation. Han fäste klockrent. och ganska snart markerade han en liten plastbit. Därefter kom vi in i området med sand.

Ztorm modererade sitt tempo direkt. Lågväxeln lades in. Han hade stora problem att följa spåret. Men jobbade på hela tiden. Snart fann han ett nytt föremål. Jag lät honom pusta rejält, innan jag lät honom gå vidare.

Han löste sin uppgift på ett föredömligt sätt. Jag gick bakom honom och var imponerad av vad jag såg. Lollos steg borde synts i sanden. men regnet hade helt raderat ut dessa. Så jag förstod att förutsättningarna inte var optimala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ztorm tog sig igenom spåret på ett mycket bra sätt. Vi missade en naturpinne. Den låg tydligen uppe på ett litet krön, där Ztorm slog en del. Han letade efter en utgång där.

På något ställe sänkte Ztorm farten till ett tempo jag aldrig sett honom vara i närheten av. En meter tog cirka 4-5 sekunder. Men det var en nödvändighet för att lyckas. Det var bara fragment kvar av spåret.

Spåret var omkring 600 meter det tog oss cirka en halvtimme att lösa. Men han gjorde det. Han är riktigt duktig, min lilla kämpe!

Jag har hamnat i ett Dilemma. I morgon ska Ztorm och jag åka till Kristianstad och köra sök. Jag vet att det ska vara en riktigt rolig ruta. Den är enligt uppgift väldigt utmanande för hundarna och dess förare. Problemet är att vårt Svenska ishockey landslag är i OS final mot Canada.

Jag trodde aldrig att jag någonsin skulle avstå en OS final i ishockey där Sverige är inblandad. Men det ser ut som om jag skiter i Sverige-Canada. Jag vill verkligen träna i denna ruta. Jag har hört talas om den sedan tidigare. Och nu har vi förmånen att få träna där. Det är ett nytt OS om 4 år. Förhoppningsvis krockar inte vår träning med en guldmatch då. Det är min förhoppning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.