BLOGG: Malmö Internationella

För några dagar sedan blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig vara tävlingsledare på Malmö internationella lydnadstävling, som arrangeras av Syd Skånska kennelklubben, i Malmö mässhallar. Inledningsvis var jag lite tveksam till uppdraget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag trodde eventuellt att kommenderingen skulle gå på annat språk än ”Skånska”. Vad jag förstått kommer det en hel del tävlande från våra grannländer.

Mina farhågor kom på skam. Skånskan visade sig vara ett världsspråk! Om någon nu tvivlade på detta?

Jag kommer vara i gott sällskap. Tävlingen som går i elitklass, och bedöms enligt internationella reglementet. Det är dessutom en rankingtävling. Tävlingen kommer att gå i två ringar.

Den ena ringen kommer Anna-Kerstin Svensson vara tävlingsledare i. Jag kommer personligen kommer vara i den andra ringen. Min ring kommer vara väldigt liten. enligt uppgift 22 x 12 meter. I denna ring kommer bland annat platsliggningen, fria följet, Zätat  och något annat moment gå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Anna-Kerstins ring kommer de fartbetonade momenten gå. Denna ring är något större. Det kommer bli en helt ny erfarenhet för mig. Tävlingen går i samband med Syd Skånka kennelklubbens Internationella hundutställning.

Enligt uppgift kommer det tusentals hundar och människor. Ljudnivån kommer att bli hög. Lydnadstävlingen drar mycket landslags ekipage. Men det ska bli förbannat roligt.

Jag blev faktiskt smickrad över att bli tillfrågad om detta uppdrag. Anna-Kerstin som har varit tävlingsledare på denna tävling i många år. Hade skickat över en lista till kennelklubben, med de fem tävlingsledare som hon ansåg vara mest lämpade.

Av någon outgrundlig anledning hade hon satt mig överst på denna lista? Efter att jag tackar ja till uppdraget ringde jag upp Anna-Kerstin. Jag skojade lite med henne. ”Med sådana vänner, behöver man inga fiender” Hon skrattade gott! Det ska bli väldigt intressant att komma till ringarna dagen före tävlingen. Så att man kan få till det optimala upplägget för de tävlande ekipagen.

Nu sitter jag och planerar min och Ztorms träning med gruppen i kväll. Jag har lite funderingar på att köra igenom hela skyddsprogrammet. Det som får avgöra detta är hur jag bedömer underlaget på träningsplatsen. Jag hoppas att det är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.