BLOGG: Full fart i spåret

Igår åkte jag ut i Fulltofta området. De sista dagarnas töväder har gjort underverk med snötäcket. Det var stora område som var helt snöfria! Nu får vi verkligen hoppas att det förblir så? Tävlingssäsongen börjar närma sig med storm steg. Det hade varit skönt om vi slapp mer snö. Förra året fick vi ställa in vår första tävling. Då låg snön tjock  5 & 6 april. Så det gick inte att genomföra tävlingen. Hoppas att vi slipper detta i år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag trampade ett spår till Ztorm som var cirka 900 meter. Det innehöll inte så många vinklar, max 4-5 stycken. 4 föremål lades i spåret inklusive slutet. liggtid cirka 40 minuter.

Jag ville att Ztorm  skulle få jobba lite lagom i spåret. Det har inte blivit så mycket spårträning sista tiden. Så spårkonditionen skulle kunna vara bättre.

Ztorm och jag gick en promenad medan spåret låg till sig. Det rådde optimala förutsättningar i skogen. Jag selade på honom, och lät honom ta spåret. Han var något taggad.

Jag fick hålla rejält i linan. Efter cirka 400 meter låg första föremålet. som för övrigt var en snusburk i metall. Han slängde sig i backen och markerade denna. Vi tog båda några andetag. Sedan var det ner i gruvan igen. Han spårade som en liten ängel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han markerade samtliga föremål på ett föredömligt sätt. Jag märkte på honom att han var lite trött när vi kom till slutet. Han är inte fulltränad överhuvudtaget.

Det saknas både i konditionen och i spårkonditionen. Han låg på rejält i linan. Så det blev något av ett styrkepass i kombination spårpass. Inte bara för honom. även jag fick jobba för att hålla igen på tempot.

Hur som helst var jag mycket glad över hans fina arbete. Vi busade oss ner mot bilen. Ztorm drack lite vatten.

Sedan körde vi igång med markeringsövningar på mig själv. Ztorm är i princip väldigt säker i söket. Han är inte på figgarna med korgen längre. Men han har en egenhet som inte är helt lätt att få ur honom. Det är när figgarna ligger så att Ztorm inte kan få en naturlig ögonkontakt med dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Då använder han gärna sin tass, och påkallar deras uppmärksamhet. Han använder tassen som en krok. Han försöker helt sonika vända på figuranterna.

Därför körde jag övningar med honom där han aldrig fick ögonkontakt med mig. Jag blev tillslut helt dyngsur. Underlaget var vått.

Ztorm försökte till en början få mig att vända på mig. Vilket han kom på ganska snart var en dålig ide`. Jag spelade väldigt arg, när han kom med sin teleskop tass.

Efter några övningar verkade det som om att han förstod att det var förbjudet. Det ska bli roligt och se nästa gång vi kör söket om det gett något resultat. Han är rolig med sitt beteende. Det händer bara om han visuellt kan se människan. Är figgarna helt dolda uppstår aldrig detta. Då sitter han och skallar som en liten skolepåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.