BLOGG: Då var man tillbaka igen

Under min frånvaro, har livet rullat på som vanligt. Det har blivit en del hundträning. Om än i lite mindre omfattning än vad som är önskvärt. Min åsikt om att spåra i snö, är att det blir väldigt mycket lättare för hundarna. Jag upplever att de flesta hundarna börjar fuska i arbetet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe har möjlighet att koppla på fler sinnen än normalt. Jag försöker hålla igång spårkonditionen på annat sätt just nu. Det blir en kombination av lite spår på snö/is.

Däremot kör jag mycket inomhus uppletande. Där jag ser till att Ztorm verkligen får jobba med näsan för att lösa uppgiften. Bostaden är ett utmärkt ställe att träna på. Ztorm älskar dessa pass.

Jag har utökat svårighetsgraden väsentligt. Jag brukar gömma föremål både högt och lågt. Normalt använder jag väldigt små föremål, som jag gömmer ordentligt.

Oftast kan han inte komma åt dessa. Utan måste leta sig fram i vittringskärnan och precisera vittringen.Det är fantastiskt roligt och se hur han jobbar. Detta är något som jag tycker att ni ska testa vid tillfälle. Utvecklings kurvan är dramatisk. Hundarna tycker det är riktigt roligt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Till helgen är det konferens för domare och tävlingsledare på P7, Revingehed. De flesta har anmält att de kommer dit. På lördagen är det mest lydnadsklasserna som ska avhandlas. Söndagen ägnas åt bruksklasserna.

Jag håller på med att planera det sista inför skyddshund konferensen som vi ska ha ihop men våra kära grann distrikt. Förutom Skåne, så kommer det folk från Blekinge, Halland och Småland.

Konferensen kommer att hållas i Sölvesborg, på Sölvesborgs Hundcenter den 8-9/3. Den vänder först och främst mot Domare, Tävlingsledare, Tävlingsfiguranter och träningsfiguranter.

För egen del har jag bokat in mig på två hundläger under året. Dels ska vi ha ett helgläger på hemmaplan den 28-29/6. Glenn Andersson är inbjuden som instruktör/figurant. Jag ska också åka iväg på ett läger i mars. Detta blir fyra dagar. Min tanke är att köra avsök och skydd på detta läger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.