BLOGG: Spår med förhinder

Just nu sitter jag och funderar på att sticka ut och spåra lite med Ztorm. Jag är i valet och kvalet om jag ska åka ut i skogen eller om jag ska leta upp ett industriområde. Det lutar åt skogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det har blivit en hel del spår på hårda underlag ett tag. Så det skulle sitta fint med ett i spår i ett naturskönt område.

Julhelgen kommer erbjuda en hel del lugna industriområden. Då de flesta företagen håller helgstängt. Då tänkte jag passa på att träna på deras domäner.

För några kvällar sedan var jag och Ztorm ute och spårade i mörker, bakom Netto i Höör. Klockan var inte så mycket. Men det var beckmörkt utomhus.

Jag lade ett spår som gick på varierande underlag. Allt från asfalt, grus och gräs. För er som känner till Höör, så lade jag slutet nere vid återvinnings stationen. Jag hade precis trampat spåret klart, och återvänt till bilen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När det rullar upp en civil polisbil bakom mig. Jag såg först inte att det var en polis som kom. Däremot kände jag ett visst obehag. Varför stannade denna bil bakom mig? Den hade ett helt industriområde att stanna på.

Ur bilen klev uniformerad polis. Han gick fram till mig, och frågade vad jag hittade på.

Det tog ett litet slag innan jag insåg att det förmodligen såg rätt misstänkt ut med mig inne bland byggnader och annat bråte. Jag förklarade för honom att jag trampat ett spår till min hund.

Han tittade skeptiskt på mig. Han bad om legitimation. Vilket jag såklart inte hade någon med mig. Plånboken låg där hemma. Han kollade upp min bil med ledningscentralen. Jag fick fler frågor angående varför jag befann mig på denna plats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag upprepade att jag var ute och tränade med min hund. Det kändes som om han inte riktigt trodde mig. Efter ett tag sade han, att någon hade ringt till polisen. Man hade sett någon stryka omkring i industriområdet.

Jag svarade att det förmodligen var jag, när jag trampade spåret till min hund. Efter ett tag så önskade han mig lycka till med min träning. Han satte sig i bilen. Men körde inte från platsen.

Även om man har rent mjöl i påsen, blir man lite skärrad i en sådan situation.

Jag förstod att han förmodligen försökte psyka mig? Han stod kvar på platsen med motorn avstängd. Jag plockade ut Ztorm ur bilen, och selade på honom. Pannlampan åkte på, och tändes. Vi hade spårstarten en liten bit från platsen där vi stod.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag lät honom leta rätt på spåret. Sedan bar det iväg genom mörkret. Spåret var inte jättelångt. ungefär 400 meter. Jag hade lagt 3 föremål i spåret.

Ztorm jobbade frenetiskt, ganska snart markerade han en mobiltelefon som jag lagt ut. Det fortsatte så här hela spåret. Han markerade även resterande föremål.

Jag selade av honom på slutet av spåret. Och gjorde väldigt klart för honom hur fantastiskt duktig han är! Han fick sin dutt. Vi började gå mot bilen.

När jag kom runt hörnan på en byggnad, såg jag att polisbilen stod kvar. Jag kom fram till bilen. Och lastade in Ztorm. Det kändes lite konstigt att polisen stod kvar på plats. Jag blev osäker på hur jag skulle bete mig. Skulle jag gå fram till honom, eller skulle jag bara sätt mig i min egen bil och åka från platsen?

Jag bestämde mig för att gå fram till polisen, och önska honom en trevlig kväll. Han vevade ner rutan på polisbilen. Jag frågade om han såg något av Ztorms arbete. Det hade han gjort. Han var mindre misstänksam nu.

Vi började prata under lite mer normala förhållande. Han började ställa frågor om hundträning o.s.v. Jag berättade lite om Höör Brukshundklubb, och vad vi hittade på där. Efter cirka tio minuter önskade vi varandra en trevlig kväll. Jag hoppade in i bilen och åkte hemåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.