BLOGG: Spår i stadsmiljö

Idag har jag, Magnus Åscot och Tove Strutz varit ute tillsammans med våra odjur och spårat i ett industriområde. Jag och Ztorm dök upp på platsen, när Tove och Magnus precis trampat spår till Ztorm  och sina egna hundar. Snacka om service!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag fick reda på att Ztorm hade fått ett rejält spår, med många markskiften och andra knivigheter. Mer än så visste jag inte.

Men vi började med Tove och Pärlan. De hade fått ett spår på ren grus/sand. Har låg ett antal metallbrickor och skruvar i spåret. Pärlan fäste fint.

Men ganska snart blev hon förvissad om att föremålen var lite annorlunda, mot vad hon normalt brukar hitta i spåret. Med denna nya erfarenhet i bagaget tog hon sig fram på ett kontrollerat och fint sätt.

Hon gjorde ett gediget jobb. Av sju stycken brickor och skruvar missade hon inga, vad jag kommer ihåg. Det är en liten spårmaskin, den där Pärlan. Hon fick veta att hon var världens bästa vovve!

Sedan körde Magnus med sin fem månaders malinois hane. Det är fantastiskt att se denna lilla kille jobba som han gör. Han gör allt och lite till för att lösa uppgiften. Kurri som han heter, fick ett spår till lite senare. Där Magnus valde bort föremålen.

DSC_1326

Mest för att bara komma till en sluthandling. Kurri har inte riktigt tid att engagera sig fullt i apporterna. Han vill bara vidare i spåret. Magnus tänkte köra föremålen vid sidan av ett tag.

För att sedan introducera dessa igen lite senare i utbildningen. Kurris andra spår var klockrent. Det kommer att bli en mycket duktig spårhund!!!

Nu blev det Ztorm tur att få spåra. Jag selade på och gick emot platsen där vi med säkerhet visste att spåret gick. Han doppade ner näsan redan vid bilen. Han började leta spår direkt.

Jag kopplade om till spårlinan i en vändplats som var asfalterad. Han tog spåret direkt. Vi kom in på ett industriområde med mycket folk och trafik. Ztorm var fullt koncentrerad på sin uppgift. Han fick många tankenötter att lösa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi korsade trafikerade vägar vid ett flertal gånger. Vi gick på en cykelbana som jag tror leder upp i ett villa kvarter. Föremålen som lagts ut var små läder bitar som var cirka 6×35 mm, plus två halva klädnypor i trä.

Till min stora glädje markerade han alla föremål, utom ett. Spåret vinklade väldigt provocerande vid ett par tillfällen. Ute på sand, grus och asfalt. Spåret var dryga 1000 meter.

Jag blev mäkta imponerad av hur han löste uppgiften. Det var ett riktigt roligt spår. Nu är det duschen som gäller. Det är snart dags att äta julbord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.