BLOGG: Intressant möte i Älmhult

I måndags hade jag blivit medbjuden till ett möte uppe i Älmhult. Det var representanter från SBK Skåne, Blekinge, Småland och Halland. Syftet med mötet var att fördjupa samarbetet över länsgränserna. Det togs upp många intressanta frågor. Det börjar bli hög tid att börja fundera över regelrevideringen inför 2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det pratades en hel del om funktionärsutbildningar i de olika distrikten. En sak som jag personligen tyckte mycket om, var att gruppen som var samlade i Älmhult kommer att se till att referensdomare systemet kommer igång på allvar här i södra Sverige.

Som tävlande har man många gånger blivit enormt förvånad över hur olika det döms under tävlingar. Inte bara inom det egna distriktet.

Men framförallt om man tävlar i andra distrikt i Sverige, så skiljer bedömningarna sig avsevärt. Detta är inte bra.

Det pratades även en del om en ny tävlingsgren i Norden ”Nordic Style” Här kan ekipage som är minst godkända i högreklass vara med och tävla. Det kommer att gå i våra traditionella grenar. Såsom spår, sök, skydd och rapport. Reglerna har nyligen blivit godkända av FCI.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tävlingen är internationell, och man tävlar om internationella CERT. Det ska bli roligt att följa utvecklingen. Sölvesborgs Bk kommer köra en tävling nästa höst. Då har man möjlighet att se det i verkligheten.

Om jag förstått allt rätt, så går tävlingarna över två dagar. Om man till exempel tävlar i sökhundsklassen. Kommer man köra sök två dagar efter varandra.

Alltså två sök som är något längre än våra svenska sökrutor. I stället för 300 meter i den svenska elitklassen, så kör man i stället 400 x 2.

För en tid sedan blev jag tillfrågad om jag kunde tänka mig att fungera som en samordnare för skyddet i Skåne, Blekinge, Småland och Halland. I praktiken innebär det att tillsätta figuranter, hålla koll på utbildningsbehov, samla folket till skyddskonferenser osv.

Just i detta ögonblick sitter jag och planerar en skyddskonferens i Sölvesborg den 8-9 mars 2014. Jag har fått klart med lokaler och föreläsare. Det återstår en hel del praktiskt arbete fortfarande. Men pusslet börjar ta form.

Vi kommer förmodligen bli mycket folk. Nu är vi fyra distrikt som kommer att sammarbeta med varandra. Gruppen kommer att kallas ”Tävlingssamverkan Syd” Det är strax dags att åka till klubben och träna. Det ska bli roligt att träffa gruppen. Jag kunde tyvärr inte närvara i måndags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.