BLOGG: Lite sömn i helgen.

Helgen som gick var väldigt innehållsrik. På fredagen var jag och Ztorm ute och spårade och körde lite uppletande. Jag trampade ett spår som var cirka 1000 meter. Det innehöll inga konstigheter. Jag ville bara få upp flåset på Ztorm. Liggtiden var 1 1/2 timme. 10 apporter plus slutpinnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medan spåret låg till sig trampade jag en uppletanderuta. 10 föremål lades ut. Jag ville ha mycket, och snabba träffar. Jag ville träna avlämnaden i kombination med hög energi.

Det blev som det var tänkt. Ztorm for ut i rutan och nästan snubblade över alla föremål. Det var rena rama julaftonen, tyckte han. Det var väldigt lätt för honom att finna föremål.

Jag körde vidare med mitt nya sätt, i mitt agerande i detta moment. Det verkar som om vi har hittat nycklarna till att bli av med tugget.

Här fanns tugg, om än i en mycket mindre omfattning. Det ska bli roligt att se vad dessa övningar kommer att ge oss i framtiden.När vi var klara med uppletandet, gick vi en relativt lång promenad. Där kålhuvudet sprang omkring med en stor stock i munnen.

Har man inte jobb, så skaffar man sig detta!Efter cirka 50 minuter kom vi tillbaka till bilen. Det blev lite vatten för Ztorm, och en kopp kaffe för mig. Sedan började det dra ihop sig för att spåra. Ztorm selades på. Sedan bar det iväg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han fäste klockrent. Han markerade samtliga pinnar och tog vinklarna fint. Jag var mycket nöjd med vad jag såg. Vilket jag gjorde väldigt klart för min lilla kämpe!

Resterande av kvällen ägnades åt rast, vila på stället. Det skulle bli en tidig uppstart på lördagen. Ztorm och jag skulle åka till Växjö för att vara prov ekipage för en utexamination av nya bruksdomare. Det var en trevlig dag uppe i Växjö.

Frånsett att en hund blev skadad i ett modprov. Det såg inte trevligt ut. Jag har varit i kontakt med ekipaget. Som tur var hade inget gått i sönder.

Men tydligen hade skuldran hamnat ur sitt läge. Detta resulterade i att en massa senor och ledband blev uttöjda. Veterinären ordinerade vila och hålla hunden varm. Något som for igenom min hjärna direkt, var hurvida SBK tar dessa veterinär kostnader? Jag har ingen aning om hur det ser ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men rent principiellt borde SBK ta denna kostnad. Det behövs alltid ekipage som ställer upp på dessa prov. Förarna gör detta utan att gnälla, de vill vara hjälpsamma och lojala mot SBK.

De har varken själv valt att delta i dessa utexaminationer. Men ställer alltid upp om de blir tillfrågade. Detta är något som jag tänkte ta upp på mötet med tävlingssamverkan syd ikväll.

Detta möte hålls i Älmhult. De flesta bruks & lydnads ansvariga från Skåne, Blekinge, Halland och Småland är på plats. Det känns som om det är rätt forum att lyfta detta dilemma i.

Detta är en viktig fråga för framtiden. Det handlar om trovärdighet. Men framförallt handlar det om att enskilda förare inte ska betala veterinärkostnader själv, när de ställer upp med sig själva, och sina hundar i utbildnings sammanhang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annars tror jag att det kan bli svårt att få ekipage till sådana tillställningar i framtiden!

Efter vi var klara i Växjö åkte jag rakt ner på hemmaklubben i Höör. Micke Bonders fru Eva-Lena hade i smyg dragit igång en överrasknings fest för sin man. Som fyllde 50-år i dagarna.

Tyvärr hade Micke redan lyckats komma på att en sådan fest var på gång. Så det blev inte så mycket med själva överraskningen. Men det blev en trevlig kväll med mycket god mat.

Jag kände mig lite väl underklädd denna kväll. Jag kom direkt från Växjö och landade på klubben i hundkläder.Det kändes lite pinsamt. Folk gick i kostymer och slips, och fina klänningar. Jag kom i leriga kängor, och tass avtryck lite varstans. Men det märks att man är på en hundklubb. Jag tror inte ens någon lade märke till min eminenta festklädsel?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag gjorde en tidig sorti. Jag var helt slut, och sömning. Jag hade varit uppe i nästan ett dygn. Dessutom skulle jag upp tidigt på söndagsmorgonen. Jag skulle ut med kursarna i appellspår.

När jag slog upp ögonen på söndagsmorgonen sken solen. När jag kom utomhus kändes det som om det var vår i luften. Lite senare tittade även solen fram, och värmde upp landskapet.

Vi hade ett riktigt bra pass i skogen. Alla kursares hundar gick mycket bra i spåren. Humöret var som vanligt på topp. Sedan åkte jag hem till bostaden. Jag åt lite snabbt.

Sedan satte jag mig i bilen och åkte till Ängelholm. Det var avslutning i träningsfigurant utbildningen. Vi skulle ha en kursutvärdering, och samtliga som gått kursen fick utvecklingsplaner. Jörgen Thynell och Henrik Marklund har gjort ett gediget arbete med kursen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag har bara hunnit skumma över enkät svaren än så länge. Men kan konstatera att kursarna verkar vara väldigt tillfreds med utbildningen.

Jag ska sätta mig ner i dagarna, och sammanställa resultatet. Något som är roligt i sammanhanget är att Blekinge kommer köra en utbildning 2014. Med samma studieplan.

Jag tänkte skyndsamt delge dem synpunkterna i från Skåne. Så att de får veta vad som kursarna tyckte var bra, och mindre bra. Jag tänkte läsa upp enkäterna i kväll i Älmhult. Men det kommer snart även komma på pränt.

Nu tänkte jag åka ut och gå en lång promenad med Ztorm i skogen. Och fundera på mötet ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.