BLOGG: Stora Eken

Innan vår träning igår åkte jag ut på Fulltofta. Jag hade för avsikt att köra uppletande med Ztorm. Men latmasken slog till, och motivationen sjönk till botten på mig av någon anledning. Jag tyckte helt plötsligt att det var jobbigt att valla en uppletanderuta? Det fick helt enkelt bli en rastningsrunda istället. Sagt och gjort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medan vi gick på vår runda, så kom det dåliga samvetet smygande. Jag kände att vi behövde träna lite uppletande. Det är rätt fantastiskt vad ens egen mentalitet, kan spela en spratt.

Jag hade inte kunnat lämna Fulltofta utan att köra mina övningar med Ztorm. Då hade jag haft dåligt samvete resten av kvällen. Så det var bara att plocka fram föremålen från lådan i bilen. Rutan avvallades, sju föremål lades ut.

Vissa av dessa föremål var helt nya för Ztorm. Jag hittade ett litet ståletui för glasögon. Jag lade ut en mobiltelefon plus flera föremål som han normalt har koll på.

Jag gick och hämtade det lilla livet i bilen. Jag började att skicka. Det hade börjat bli riktigt mörkt utomhus. Ztorm försvann ganska snart ut ur mitt synfält. Till min stora glädje hämtade han in föremål, efter föremål.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har ändrat lite i mitt agerade och upplägg vid uppletande. Det börjar ge resultat. Tugget på föremålen är i princip helt borta! Eventuellt kan det komma något omtag emellanåt. Men det kan jag leva med.

Jag och Ztorm begav oss till klubben efter att vi var klara i Fulltofta. Vi skulle träna ihop med vår skyddsgrupp under kvällen. De flesta av oss är klara med årets tävlingssäsong.

Det innebär i praktiken att vi går in intensivt i detaljer i olika moment. För egen del innebär det att jag jobbar med att få Ztorm, att hålla höger armbåge i marken hela tiden i krypet.

Han tenderar att bli lite väl kontaktsökande i detta moment. För att råda bot på detta, försöker jag se till att han verkligen är i princip ur drift. Så att han lugnt och fint bara rör sig framåt utan att ta kontakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Belöningssystemet har vi tittat över. Inga belöningar uppe ifrån mig. Jag provar att gå ut ur momentet och belönar på utsidan, på vänster sida.

Det ska bli roligt och se om detta kan vara lösningen? Men hittills ser det bra ut. Förmodligen få vi göra lite justeringar under resans gång.

En annan sak som det kommer läggas en massa resurser på i vinter är Ztorms markeringar i avsöket. Jag vill ha ut honom en liten bit till, från figuranterna. I övrigt är det bara att snurra på och underhålla resterande moment.

Vi var en reducerad skara på träningen igår. Ingen av våra figgar var på plats. Det var upptagna med arbete och annat trams. Så vi övriga fick sköta oss själva denna kväll. Det gjorde vi med den äran. Vi hade ett väldigt koncentrerat, och roligt pass. Både lydnaden och skyddet gick som på räls.

Man kanske skulle tro att vi skulle komma hem tidigt denna kväll. Men så blev inte fallet. Jag lämnade klubben cirka 22,30? Det är helt otroligt vad man kan snöa in på träningen.

I dag tänkte jag sticka ut och lägga lite spår, och köra uppletande innan VM-kvalet i fotboll mellan Sverige-Portugal. Detta får man inte missa! Imorgon drar Ztorm och jag till Växjö. Vi ska agera provekipage på en domar-utexamination. Det ska bli riktigt roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.