BLOGG: Micke hörde av sig

Micke Bonder hörde av sig på eftermiddagen. Det blev till att hoppa i ytterkläderna, och bege sig till område 3 på Fulltofta. Jag trampade ett spår till Micke och Blomma. Ett regelrätt appellspår blev det. Micke kom till plats efter ett tag. Han och Blomma tog sig an spåret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Av någon anledning var Blomma tveksam i starten. Hon kände att där var ett spår. Men tar inte detta. Hon stannar och vänder sig om och tittar på Husse. Micke får göra ett riktigt påsläpp.

Då bär det iväg igenom skogen. Hennes spårarbete var väldigt okoncenterat av någon anledning? Hon fladdrade en hel del i spåret. Tillslut kom hon till första pinnen.

Vi såg att hon noterade att den låg där. Men hon valde att gå vidare? Hon tog första vinkeln fint. Sedan hände något med hela hennes motivation. Hon gick av spårkärnan och missade resterande apporter. Det såg väldigt egendomligt ut.

Vad detta berodde på kan man bara spekulera om. Men det var uppenbart något som störde henne? Micke blev väldigt besviken på sin hund. Han valde att åka vidare själv och lägga ett nytt spår till henne. Detta är inget de behöver några dagar innan appellprovet i helgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag hade trampat ett rakt spår till Jenny och Bertil. Som Jenny utrycker det, han ska bara äta pinnar! Spåret blev ungefär 200 meter, 4 apporter varav två var naturpinnar. Liggtiden blev cirka 45 minuter.

Bertil fäste klockrent i kärnan. Han avvek inte en millimeter från denna. Han verkligen sög in spåret och markerade samtliga pinnar klockrent. Jag hade passerade färsk älgskit på ett ställe i spåret.

Som den mycket fina kille jag är, placerade jag såklart en pinne precis vid denna hög. Det struntade Bertil totalt i. Det ser mycket trevligt ut när Bertil spårar.

Jenny Hade trampat ett spår till mig och Ztorm. Spåret i sig var inte så långt. Men Ztorm hade fått färska nyklippta pinnar från tall och gran i spåret. Sist han var med om detta markerade han inte dessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så till detta pass hade jag bett Jenny att hantera dessa lite mer. Så att det blev mer vittring på dessa. Ztorm lade sig klockrent i spårkärnan. Sedan bar det iväg. Han gick över första pinnen.

På andra pinnen såg vi att han registrerade denna. Det är totalt omöjligt att se om han var rätt ute? Enligt Jenny Var han det. Det ramlade ner en pollett. För sedan markerade han resterande av dessa pinnar.

Jag blev såklart väldigt nöjd med honom. Spåret i sig var väldigt utmanande för honom. det gick precis hursomhelst. Det var bara att hänga på i linan.

Jenny hade några platser som hon visste att hon passerat. Enligt henne låg han helt rätt hela tiden. Jag luktade på pinnarna när vi var klara. Det doftar rejält av kåda och växtsafter från dessa nyklippta pinnar. Men det är roligt att ge Ztorm nya erfarenheter!I kväll är det träning med gruppen. Tyvärr är båda våra figuranter upptagna med arbete ikväll. Så vi övriga får hjälpas åt med denna syssla.

Men förmodligen blir det en hel del lydnad innan det är dags för skyddet. Hursomhelst är jag väldigt sugen på att träna idag. Jag tänkte hinna med ett uppletande, nu på eftermiddagen innan träningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.