BLOGG: Lite av varje

Det har varit mycket att stå i sista veckan. Min mamma har repat sig från sin sjukdomstid. Förnärvarande är hon på Matildenborgs korttids boende. Hon verkar trivas riktigt bra. Det lyser om henne när man hälsar på. På torsdagen var det ett nytt vårdplanerings möte på avdelningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det verkar som att det blir precis som mamma vill. Hon vill inte hem till sin egen bostad. Hon menar att hon känner sig inte trygg där. Hon har gått och ramlat flera gånger. Och kan inte ta sig upp igen.Man blir skräckslagen när man tänker på det.

Även hon har insett att det är ohållbart. Hon kommer bo kvar på korttids boendet, tills det blir ledigt på ett permanent äldre boende. Hon vill själv till Tygelsjö gården. Vi har satt upp henne på kö dit. Men förmodligen hamnar hon först på ett annat äldre boende.

På fredagen blev det sökträning med folk från Malmö. Martin och Zting dök också upp. Zting är bror med Ztorm. Så det är alltid lika roligt att se honom in action. Vi hade ett riktigt bra pass. Hundarna gick bra. Det var många olika upplägg. Fredagen blev en ren slappedag. Vi gjorde inte många knop denna dag. Det blev mest promenader i grannskapet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På lördagen åkte vi upp till Ängelholm, och hälsade på i utbildningen för träningsfiguranter. Jag hade lovat att vi stod till förfogande om de behövde ha dit fler hundar. Vilket kursledarna ville.Det blev en trevlig dag. Mycket intressanta diskussioner fördes, i kombination med praktik.

På söndagen åkte jag ut och lade ett kortare spår till Ztorm. Det var inget trevligt väder. Det ösregnade och blåste.

På måndagen åkte jag och Ztorm till Karlsborg. Magnus och Kurri åkte med upp. Ztorm skulle L-testas. Det var utbildning för nybakade polishund förare.

De skulle vara med och titta och diskutera vad Ztorm uppvisade i testet. Ztorm gjorde ett riktigt bra test. Han blev godkänd för att provas för all verksamhet inom polis och militär. Men min lille kämpe är inte till salu. Det var första gången jag faktiskt se honom riktigt arg. Oavsett hur rädd och pressad han blev. Stod han pall. Han utmanade hoten med en rejäl porttion allvar.

Normalt så löser han allt med sin stora kamp. I morgon på dagen ska jag köra ner på klubben och köra lydnad. Det börjar dra ihop sig till helgen tävling i Kristianstad. Då går belgar mästerskapet av stapel. Så det blir bara lite lättare övningar. och förmodligen en hel del busande också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.