BLOGG: Kurskväll

Ikväll står det lydnad på programmet för deltagarna i appellspår kursen. Det ska bli roligt att träffa hela gänget. Sist vi hade lydnad gick vi igenom en hel del moment. Något som slog mig var att det varierade mycket på just apporteringen. Vissa hade i princip momentet klart. Medan andra inte börjat med detta eminenta moment. Och såklart allt där i mellan.Min förhoppning är att vi kan finna lite nycklar till detta moment ikväll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gruppen är mycket dedikerade när det gäller sin egna träning ihop med sina hundar. Detta gör att vi får se framsteg hela tiden hos ekipagen. De flesta lägger ner mycket jobb mellan våra träffar.

Sist pratade vi en del om vedertagna kommando ord. Man kan i och för sig använda vilka ord som helst egentligen. Men för att göra det så lätt som möjligt, är det många gånger bättre att använda de kommando ord som står i reglementet. Så slipper man påtala att man har avvikande kommando på tävlingsdagen.

En generell sak som var genomgående hos nästan alla ekipagen, var att ordet ”FOT” betydde aktivitet, rörelse för hundarna. Jag försökte påtala att ”FOT” var enbart ett kontaktkommando. Nästan alla hundarna flyttade sig framåt så fort ägaren sade fot till sin hund, utan att föraren rörde sig ur fläcken. Det ska bli roligt och se om de funderat vidare på detta till ikväll?

Jag tänker åka ner tidigare och köra ett lydnadspass med Ztorm innan kursen. Eventuellt kommer vi också köra lite uppletande? Men vi får se vad som händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.