BLOGG: Patrullhunds tävling i Höör

Det blev tidig uppgång på söndagen. Jag fick någon noja angående snitslarna på patrullstigen för spårupptag. Vi hade varit ute dagen innan och gjort allt klart för tävlingen. Det rörde sig mycket folk i terrängen. Det verkade som om halva Skånes befolkning var ute och plockade svamp.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi blev klara med vårt förberedande arbete strax efter lunch. Då satt alla snitslar och andra markeringar på plats. Jag började oroa mig för dessa när jag gick och lade mig kvällen innan.

Skräck scenariot var att alla snitslarna var borta på patrullsträckorna. Vi hade hängt upp dessa 20 timmar innan första startande ekipage. Jag vaknade av mig själv, strax efter 05,00.

Jag gick upp och ställde mig i duschen medan kaffet rann ner. Sedan kände jag att jag måste få visshet om hur det såg ut på tävlingsplatsen. Det var beckmörkt utomhus. Jag och Ztorm lastade in oss i bilen, och begav oss upp i skogen.

Det var nog tur att ingen kom och fick se min bilkörningen denna morgon. Jag försökte lysa ut i terrängen med helljuset på bilen. Till min stora lättnad satt alla snitslarna på plats. Nu gick stressnivån ner på noll igen. Jag åkte ner till Bjevröds dammen och gick en promenad med Ztorm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gryningen började visa sig. Det var ett underbart väder. Man började urskilja alla höstfärger på träden. När det började dra ihop sig till utsatt tid, rullade jag upp emot Råttefällan.

Det var samlingsplatsen för dagen. Jag skulle börja med att gå två spår till de tävlade denna dag. Därefter skulle jag agera tävlingsledare för patrullering med spårupptag.

Alla mina klubbkompisar som var engagerade i tävlingen började dyka upp så smått på Råttefällan. Mickael Bonder som var tävlingsledare över hela tävlingen tog själv hand om patrulleringen för ljud och vind figuranterna.

De tävlade börja ramla in på parkeringen. Klockan 08,00 var det dags för lottningen. Det var 7 stycken ekipage som kom till start i Höör Brukshundklubbs Patrullhunds tävling, lägreklass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Humöret var på topp. Under dagen fick vi se flera fina ekipage. Anmärkningsvärt var att 5 av 7 ekipage klarade uppflyttningen till högreklass. Ett strålande resultat!

Idag har jag ägnat mycket tid åt att hjälpa min gamla klubb. Burlövs brukshundklubb. De har en söktävling alla klasser den 27/10. Ordförande i klubben ringde för cirka 2 veckor sedan, och frågade om jag kunde tänka mig att vara tävlingsledare för deras söktävling.

Tyvärr är jag själv upptagen denna dag med eget tävlande i Kristianstad. Men jag lovade att jag skulle försöka hjälpa dem.

Jag har jagat mark och tävlingsledare till dem. Men det har inte varit helt lätt. Idag satte jag mig ner och började ringa runt på allvar. Tillslut lyckades jag få ihop både mark och tävlingsledare till deras tävling. Tävlingsledare blir Sarah Rönngard. Sökrutan kommer att ligga på Övedklosters domäner. Det var roligt att det löste sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har även börjat så smått att planera in en skydds konferens till 2014. Just nu handlar det mest om hur denna ska finansieras. Det är budget möte i nästa månad. Tanken är att jag ska ha en klar uppfattning om pengarna osv.

Det kommer bjudas in en person som är väl insatt i skyddsvärlden. Jag har pratat som hastigast med honom i telefon under dagen. Det är viktigt att folket som är involverade inom skyddet får träffas emellanåt.

Där vi kan utbyta erfarenheter med varandra och föra vår sport framåt. Denna konferens kommer bli stor. Då även inbjudningar kommer gå ut till våra grann distrikt. Förutom Skåne kommer Blekinge, Småland och Halland bjudas in.

Den kommer att vända sig till domare, tävlingsledare, figuranter och tävlande. Jag har varit i kontakt med ett ställe där vi skulle kunna lägga konferensen. Där har vi tillgång till en uppvärmd träningshall och teorisal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dessutom ser det väldigt bra ut på boende fronten. Det ligger ett vandrarhem i närheten. Om man så önskar kan man även hyra 4-bädds stugor i en absolut närhet.

Konferensen kommer att gå över en helg. Så håll ögonen öppna. Någon gång i Februari – Mars är det tänkt. Så att så många som möjligt kan vara med.

Nu är det snart dags att bege sig ner till klubben. Det är träning med skyddsgruppen ikväll. Vi blir inte så många ikväll av olika anledningar. Men jag känner mig enormt motiverad för ett tungt pass ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.