BLOGG: Tränings figurantutbildningen

Idag startade figurant utbildningen i Ängelholm. Intresset har varit stort för att komma med på utbildningen. Instruktörer är Jörgen Thynell för Svensk Skyddet, och Henrik Marklund för IPO. Vi har bjudit in våra granndistrikt Blekinge, Småland och Halland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sammanlagt är det 13 figuranter på kursen. Många har stor erfarenhet av figurant arbete, men även några som inte har jätte stor erfarenhet är representerade på utbildningen.

Jag pratade med Henrik Marklund under dagen. Han berättade lite om dagens aktiviteter. Som till största delen har varit teori. Men även inventering av hundar stod på programmet. Det hade varit en intressant dag enligt honom.

Jag har sett utbildningsplanen för utbildningen. Den är genomarbetad. Det märks att Jörgen och Henrik har tänkt till när de satt ihop utbildningen. Kursplanen är gedigen. Det är mycket som ska hinnas med.

Efter genomgången utbildning kommer deltagarna få ut en utbildningsbevis. Jag tror att detta är rätt väg att gå. Utbildning kan aldrig vara fel. Kursen är uppdelad på 3 helger. Med några veckor emellan träffarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanken är att deltagarna ska åka hem till sina träningsgrupper och praktisera och fundera över informationen som de fått med sig.

I mitten av november kommer kursen avslutas med en utvärdering. Det ska bli riktigt intressant att följa utvecklingen.

Framförallt ska det bli roligt att träffa våra 2 figuranter som Höör Brukshundklubb skickade till utbildningen. Förhoppningsvis kommer de ha lite nya infallsvinklar och nya erfarenheter med sig hem till träningsgruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.