BLOGG: Förberedelserna inför morgondagen

De sista dagarna har jag varit en del ute på Fulltofta. Klubben ska ha sin första Patrullhunds tävling (lägreklass) imorgon. Det är nytt för de flesta på klubben inklusive undertecknad. Det har blivit lusläsning av regler. Och funderingar på upplägg och så vidare. Vi kommer att hålla till på tre platser under morgondagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikael Bonder är tävlingsledare, jag kommer att agera biträdande tävlingsledare, och ha hand om patrullering med spårupptag. Igår hade jag lite tid över. Så jag åkte ut för att provgå några spår.

Det är en sak att läsa om upplägget i en regelbok. Men en helt annan sak att testa upplägget i verkligheten. Jag lade upp fyra spår, med patrullstig och allt som hör dit.

Det tar ett relativt stort område i anspråk. Micke och jag var ute härom dagen och tittade ut lämpliga platser. Men det var tur att jag faktiskt gjorde upplägget tävlingsmässigt. Det hade blivit väldigt trångt med våra ursprungliga planer.

Idag hade vi nästan alla funktionärer ute i skogen. Där de provgick sina spår. Samtliga spårläggare kommer att gå två spår, dessutom vara spårmottagare på dessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikael Bonder kommer ha hand om patrulleringen. Gänget som är involverad i detta gjorde iordning patrullstigen efter alla konstens regler. De har fått till platser för ljud och vind markeringarna.

Det ska bli roligt att hälsa de tävlande ekipagen välkomna imorgon. Sammanlagt har vi åtta ekipage. Det får betecknas som ett bra intresse.

Ztorm och jag har mest kört lydnad de sista dagarna. Men i torsdags, på träningen körde vi mycket transporter. Det gick riktigt bra. Han låg fint i positionerna nästan hela tiden.

Det börjar dra ihop sig till Rasmästerskapet i Kristianstad. Söndagen den 27/10 är tävlingen. Jag skulle vilja få till något sökpass innan dess. Det var ett tag sedan vi fick köra detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.