BLOGG: En salig blandning

Igår kväll var första mötet med kursdeltagarna. Efter en snabb presentation av varandra, delgav vi kursinnehållet. Det visade sig vara väldigt stor skillnad i erfarenhet och ålder på hundarna. Vissa har lagt mycket spår till sina hundar. Medan andra är noviser. Det kommer bli riktigt roligt att följa dem i framtiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det kommer att ställa stora krav på oss instruktörer. Vi får verkligen se upp så att alla är med på båten. När genomgången var klar så gick vi utomhus. Vi frågade om någon hade momenten i appellklass.

Vi hade en som hade de flesta momenten, utom framförgåendet. Vi frågade henne om hon hade lust att bli kommenderad. Detta hade hon! Vi körde igenom appellen, mest för att alla skulle få en bild av vad som skulle tränas i lydnadsbiten.

Vi delade upp gänget i två olika grupper. I min grupp började vi med att köra lite linförighet en och en, Där vi andra tittade på. Det såg trevligt ut. När vi upptäckte något som behövdes disskuteras, bröt vi tillfälligt.Det kunde vara vilka signaler man skickar till sin hund, det blev en del om marschanträden och belöningssystem och så vidare. Det är mycket att tänka på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi körde en platsliggning. Några av hundarna tyckte inte om att lägga sig ner i det blöta gräset. Det hade precis börjat regna. Jag bad gruppen att tänka lite på ingångarna vid sidan. Framförallt på inkallningar, budföringar, apporteringar och så vidare.

Anledningen var att jag så att någon ville ha sin hund sittande framför. Det är såklart helt okej. Jag förklarade för dem att de fick använda denna ingång i samtliga moment, förutom i budföringen. Där ska hunden in direkt till sidan, utan att sätta sig framför. jag ville bara göra dem medvetna om detta faktum. Sedan är det upp till dem och bestämma hur de vill ha det.

Vi avslutade kvällen i klubbhuset. Kursen är uppdelad i två olika delar. Lydnaden och skogsarbetet. Vi kom överens om vilka dagar vi skulle träffas och träna ihop. Lydnaden kommer alltid gå på onsdagar, på klubben. Skogsarbetet kommer vi köra på helgerna. Vi träffas första gången på söndag i skogen.

Idag ska jag ner på klubben. Det är träning med gruppen. Jag tänkte faktiskt gå några svängar med Ztorm. Mest bara för dränera ur honom lite energi. Han har fått sitta och titta på i snart två veckor. Hans sår ser ok ut. Men han går fortfarande på penicillin. Så jag får ta det väldigt lugnt med honom. Snart är vi på mattan igen! Både Ztorm och jag längtar till en högre aktivitetnivå just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.