BLOGG: En olycka kommer sällan ensam

Jag ska inte köpa någon lott den närmsta tiden. Allt började uppe i Halen, Olofström i mitten av september . Jag och Ztorm hade blivit medbjudna på ett helgläger i Halen. Träningen flöt på kanonbra hela helgen. Ztorm gick som ett skållat troll. Sista dagen, sista passet och sista hund.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Då var olyckan framme. Ztorm hamnade i hundslagsmål, med allt som detta förde med sig. Sammanlagt blev det tre veterinär besök. När allt börjar gå på rätt håll med Ztorm, och man börjar se ljuset i tunneln. Så var det dags igen.

Denna gången krockade jag med ett rådjur. Hela fronten på bilen blev ordentligt skadad. Styrservot, belysningen på höger sida, buckla i motorhuven, tillknycklad höger framskärm och en massa plast detaljer gick i sönder.

Tyvärr gick det ännu sämre för rådjuret. Detta fick sätta livet till. Vad är då lite bilplåt i jämförelse. Jag ringde såklart polisen och anmälde det inträffade. Jag markerade ut platsen med en spårvimpel.Jag fann inte det skadade djuret. Så en eftersöks jägare skulle ge sig ut och försöka leta rätt på rådjuret. Därmed var jag fri att lämna platsen enligt polisens ledningscentral.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag åkte hemåt och var rätt skakig. Jag tänkte bara på det stackars rådjuret. Min förhoppning var att detta dött snabbt. Så att det slapp lida. Med tanke på hur skadorna såg ut på min bil, tror jag inte det kom så långt?

Jag gick in på mitt försäkringsbolags hemsida. Här hittade jag en rubrik om att anmäla olyckor via nätet. Detta gjorde jag. Så långt var allt frid och fröjd. Det stod på deras hemsida att en handläggare skulle höra av sig inom 24 timmar.

Olyckan inträffade på torsdagskvällen. Nu är det snart lunch på måndagsdygnet. Det har gått 70 timmar sedan jag anmälde olyckan. Det hör till saken att jag ringde upp dem redan på fredagen. Då jag inte hört av dem. Då fick jag tillsvar att en som heter Andreas höll i mitt ärende. Enligt människan jag pratade med skulle han höra av sig under fredagen till mig. Vilket han ej gjorde!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är rätt fantastiskt att man skiter i sina kunder, när man behöver ha deras hjälp. Men åt andra hållet är det så väldigt viktigt att man dansar efter deras pipa? Vi får väl se om de hör av sig under dagen?

Igår var det första skogspasset med vår nya appellspår kurs. Jag var själv med gänget. Micke hade dubbel bokat sig. Han hade missat att han skulle döma sök i Landskrona. Det är sånt som händer.

Jag ägnade mig åt att inventera ekipagen. De flesta ekipage har spårat en del tidigare. Här var något ekipage som låg långt fram i utbildningen. Det blev mycket prat om spår och upplägg. Då denna kurs riktar sig mot tävling, blev det även en hel del om hur man bör uppträda, och vilka signaler man skickar.

Vi avslutade eftermiddagen med att köra uppletande. Vi hade vallat en korridor. Beroende på vad hundarna hade för erfarenhet. Så lade vi ut olika antal föremål i korridoren. I vissa fall handlade det om att väcka intresse och motivation hos hundarna. Då är olyckan framme. En av hundarna lämnade korridoren och sätter full fart emot de andra hundarna som står en bit bort.

Jag reagerade instinktivt och lade benen på ryggen. För att ta mig dit om det skulle inträffa några tråkigheter. Det gjorde som tur var inte. Men det kostade mig en rejält stukad fot. Det var blött på marken. Jag slant med benet på en trädrot. Så nu går man och haltar också. Jag börjar bli luttrad. Undra vad som står på tur härnäst. Jag vet i alla fall att jag inte ska köpa någon lott närmsta tiden!

4 reaktioner på ”BLOGG: En olycka kommer sällan ensam”

  1. Jag kan bara beklaga Mats! Jag trodde inte att det tog så illa med din fot. Vi får väl köra lite sjukgymnastik…

  2. Som fd försäkringsbolagsanställd kan jag berätta att det inte alltid är så högteknologiskt som det kan förefalla (iaf inte hos det bolag där jag var anställd senast). Man printar ut webanmälningarna och lägger dem i en hög och i den högen blir de liggande till nån tar tag i dem. Det är ALLTID bättre att ringa in och anmäla skadan, få ett skadenummer och anvisas en verkstad. Vilken period du verkar gå igenom nu med skadad hund, stukad fot, påkört rådjur och sjuk mamma. Måtte det vända nu! //Nina

    1. Hej Nina!
      Det är nog som du säger. Personlig kontakt är nog att föredra när man har med försäkringsbolagen att göra. Vissa saker får man lära sig under resans gång! Denna månad har inte varit rolig. Jag kan dessutom tillägga att jag blev ett år äldre också denna månad. Det var väl ok upp till 25-årsåldern. Men nu känns det inte så längre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.