BLOGG: Kurs start ikväll

När jag vaknade i måndags morgonen upptäckte jag att Ztorm hade fått bort stygnen på ett av han sår. Han hade förmodligen kliat upp såret med baktassarna. Det var bara att ringa veterinären igen. Han ville såklart titta på såret. För att bedöma om det behövdes sys om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Problemet var att de hade tjockt med bokade tider. Han bad mig komma ner under förmiddagen. Jag lastade Ztorm och åkte ner direkt. Jag personligen tyckte att det behövdes sys ihop? Men det var bättre att expertisen tittade på det.

Veterinären konstaterade ganska snart att det behövdes sys. Problemet var att han inte hade tid just då. Väntrummet var översållat med patienter. Han gav mig ett förslag. Han undrade om vi kunde återkomma på kvällen istället. Vilket jag såklart kunde.

Detta kallar jag service. Han tog emot oss när han stängt ner verksamheten för dagen. Detta uppskattades verkligen! Ztorm blev ihop tråcklad. Allt var frid och fröjd igen. Man blir lite orolig när ens kompis inte är helt hundra frisk. Veterinären ” Mitt i Skåne” har en väldigt bra tillgänglighet. De försöker i alla läge hjälpa en!

Igår hjälpte Camilla på ”Camillas hundrehab” oss med att påskynda läkningsprocessen. Hon är en ängel. Ztorm fick laserbehandling. Även hon hjälpte till på sin fritid! Det är fantastiskt med alla snälla människor, som ställer upp när man behöver dem!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERALaserbehandlingen hjälper till att förhindra ärrbildning och ökar kroppens egna läkningsprocess. Hennes apparatur har Ztorm stor erfarenhet av.

Med jämna mellanrum brukar jag boka lite tider för Ztorm. Efter vinterträningen, och då strax innan tävlingssäsongen startar upp på allvar. Brukar Camilla känna igenom honom.

Det brukar resultera i ett litet åtgärdsprogram som brukar innehålla massage, laser, vibrationsplatta och vatten rullband.

Jag brukar även boka en tid när tävlingssäsongen avslutats. Detta gör att Ztorm alltid är fräsch i kroppen. Om han nu inte får en akut skada förstås. Vilket också kan hända. Vi har varit väldigt förskonade från detta!

Ikväll startar Mikael Bonder och jag upp Appellspår kursen. Det kommer varvas med teori, praktik i skog och mark. Och inte minst appell lydnaden. Tanken är att kursen ska rikta sig emot tävling. Och min förhoppning är att åtminstone några av ekipagen kommer till start under vårkanten. Det ska bli riktigt roligt att träffa hela gänget ikväll.

På dagens program står det först en genomgång av vad vi ska hålla på med under hösten/vintern. Planera in dagar när vi ska vara ute i skogen och så vidare. Sedan kommer vi gå ut på appellplanen och köra igång lydnaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.