BLOGG: Helgens bravader

På lördagen åkte Mikael Bonder och jag till Ängelholm. Vi skulle få den praktiska delen i Patrullhunds utbildningen, för tävlingsledare. Vi blev väl mottagna av Anders Therup och Jan Sjölander. Till sin hjälp hade de tagit in några av sina kamrater som hjälpte till med patrullstigar, patrullering med spårupptag och så vidare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag är helt novis på detta området. Så jag hade mycket frågor om allt, eller inget. Vi fick lägga upp en patrullstig, med allt som detta innebär. Sedan fick vi tillfälle att köra hela upplägget med inlånade förare och deras hundar.

Jag personligen fick en bra bild av vad detta går ut på. Micke har tidigare erfarenhet med denna typen av upplägg. Han har certifierat 2 hundar tidigare. Så det var inga konstigheter för honom.

Det skiljer sig lite från hemvärnshundarnas upplägg. Men det är vad jag förstår inga större skillnader. Det som skiljer ska tydligen vara måttangivelser, Tid och avstånd?

Vi har en tävling på klubben den 6/10. Denna kommer Mikael Bonder vara tävlingsledare för. Det blir också hans auktorisations tävling. Jag personligen får vänta till nästa tävling. Jag kommer att vara biträdande tävlingsledare den 6/10.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På kvällen var det höstfest på Höör Brukshundklubb. Det blev som vanligt en trevlig tillställning. Vi var rätt många som kände oss sugna på lite festande.

Idag på förmiddagen passade jag på att kolla upp lite olika markområden på Fulltofta. Där vi eventuellt skulle kunna förlägga tävlingens olika beståndsdelar. Jag hittade några platser som skulle kunna fungera utmärkt.

I kväll är det som vanligt träning med gruppen. Men för Ztorms del så får han bara titta på. Läkningen går åt rätt håll. Det ska bli skönt när han är tillbaka på banan igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.