BLOGG: Patrull, Patrull!

Just nu har jag precis öppnat regelboken ”bruksprov patrullhund” Detta är en helt ny värld för mig. Tanken är att detta ska leda till att jag även blir auktoriserad som tävlingsledare i patrullhunds gruppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För första gången i mitt liv, så har jag gjort den teoretiska delen över internet. Detta var också en ny erfarenhet. Jag uppfattade detta som ett smidigt sätt att göra provet. Man behöver inte bege sig till någon klubb, utan kan sitta i hemmets lugna vrå och göra det i sitt eget tempo!

Jag upplevde själva provet som en frustations höjare. Det räcker att man hade fel på någon fråga, för att bli underkänd. Men problemet var att man inte får reda på vilken fråga man svarat fel på.

Man får bara upp i skärmen ” Tyvärr har något blivit fel, försök igen ” Då får man gå tillbaka till ruta ett, och börja om från början. Man har ingen aning om vad man besvarat fel!

Patrullhunds provet var uppdelat i 8 olika delprov. Man måste har alla rätt på ett prov, för att kunna gå vidare till nästa. Jag tycker att hela konceptet är bra. Men man ska vara lugn och sansad när man sätter sig ner och påbörjar provet. Framförallt gäller det att läsa frågorna ordentligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herr Borgenlöv har verkligen fått till nyanserna i frågorna. Man luras emellanåt att tänka i fel riktning. Tillslut kom jag igenom alla delprov.

Och till min stora glädje som kom det upp ett meddelande i skärmen ”Grattis! du kan nu gå vidare i utbildningen”

Detta sker imorgon. Då ska Mikael Bonder och jag åka till Ängelholm för den praktiska delen. Då kommer Janne Sjölander och Mikael Therup ta hand om oss. De kommer förhoppningsvis lära oss allt om denna tävlingsform.

Vi i Höör har lägreklass patrull den 6/10. Micke eller jag kommer att göra vårat praktiska prov på denna tävling. Vi har bestämt att vi ska lotta vem som ska vara tävlingsledare denna dag. Vi försökte att få göra tävlingen tillsammans. Men det gick inte ansvariga med på. Försöka duger!

Det ska bli roligt att få lära sig mer om patrullhunds verksamheten imorgon. Tills dess ska jag ha läst igenom och funderat på reglerna. Så att man är väl förberedd?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.