BLOGG: Kristianstad

Igår fick jag rycka in för Ann Olsson. Hon skulle hållit i Skyddsteori utbildning på Kristianstads Brukshundklubb. Tyvärr hade hon oturen att åka på någon magåkomma. Jag fick boka om mina förehavande för dagen. Vi ville inte ställa in utbildningen. Det var mycket folk som anmält sitt intresse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men å andra sidan så passade jag på att åka upp tidigare och träna på dessa breddgrader. Jag åkte ut på Rinkaby fältet och lade ett spår till Ztorm. Detta blev cirka 600 meter, 3 apporter plus slutet. Liggtid ungefär 1 timme.

Medan spåret låg till sig, trampade jag en uppletanderuta. Jag placerade ut fyra föremål i denna. Sedan gick jag och hämtade Ztorm i bilen. En kort rastningsrunda, sedan ställde jag upp och började skicka honom.

Jag har ändrat lite i mitt upplägg på avlämnaden av föremålen i detta moment. Som jag skrivit tidigare i bloggen, tenderar han att tugga på föremålen. Och detta sker oftast i själva ingången vid mig.Jag har tagit bort ingångarna temporärt. Och belönar bara hastighet inåt emot mig. När jag gör detta får vi inget tugg.

Min tanke är att programmera om beteendet med tugget. Jag vet inte ännu om det kommer att fungera fullt ut. Men än så länge ser det väldigt lovande ut. Jag kommer fortsätta så här ett bra tag på träningspassen. Min förhoppning är att han ska sluta upp med tugget. Tiden får utvisa vad som blir resultatet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har provat att gå in i en högre kravställning på honom i själva avlämnandet. Jag har provat att köra ingångarna separerat ifrån själva uppletandemomentet. Men inget tycks ge ett bestående beteende. Jag hoppas att vi är på rätt väg nu?

Det är dumt att starta med en 9:a i momentet, på grund av tugg. Poängen rasar snabbt neråt under momentet, för att domarna hittar andra saker de vill belasta oss för! Under vår sejour på Rinkaby fältet igår hade vi inget tugg överhuvudtaget. Jag var såklart jätteglad för detta.

Även spåret gick galant. Det var torrt och risigt på Rinkaby. Han fick gå slalom mellan koblajor med mera. Men han jobbade fint ock koncentrerat. Han blev något yvig i samtliga vinklar denna dag. Men han löser även dessa inom marginalen för mitt tycke. Vi hade alla pinnar med oss in. Jag kommer att köra mycket vinkelträning ett tag med honom.

Jag så dessa tendenser sist på Revinge också. Jag uppfattar det lite som slarv. Men så länge han löser uppgifterna på ett glimrande sätt är det svårt att vara negativ. Men jag vill ha honom lite mer noggrann i vinklarna för att vara helt nöjd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter spåret och uppletandet åkte vi ner till Kristianstads Bk och körde lydnad. Vi hade ett trevligt pass. Han gick som ett litet ljus i samtliga moment vi körde. De enda moment vi ej körde var apporteringarna och platsliggningen.

Ikväll ska jag ner till klubben och träna med mitt eget gäng. Det har utannonserats CERT tårta ikväll. Åsa Holmström och Krokasmedens Hajas var ute och visade framfötterna förra helgen i elit sök.

I helgen åker jag och Ztorm till Halen, Olofström. Vi har blivit medbjudna av ett Malmö gäng. Jag ska bara köra sök och lydnad hela helgen. Det ska bli riktigt roligt! Jag vet att det kommer att köras rapport och spår också i helgen.Jag har en liten intension att få följa med och titta på rapporthundsträningen. Jag har ingen som helst erfarenhet av detta. Så det hade varit roligt och se hur det går till. Men jag vet inte om det blir tid till detta. Vi får helt enkelt se om det hinns med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.