BLOGG: Sköna kvällar

Det är mysigt att vara nere på klubben om kvällarna nu på höstkanten. Kursverksamheten har dragit igång. Det är roligt att se alla ekipage. Framförallt tycker jag det är förbannat trevligt med alla valpar och deras mattar och hussar. För alla er som varit på Höör brukshundklubb någon gång, vet ju hur vår appellplan ser ut. Dess storlek är av medelklass om man jämför med andra klubbar i riket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ibland kan det vara svårt att hitta en bit fri gräsmatta och träna på. Detta är ingen kritik på något sätt. Jag tycker att det är precis så här det ska vara på en brukshundklubb.

Det får en att tänka tillbaka till när man själv tog sina första steg på Malmö brukshundklubb i slutet av 80-talet. Deras appellplan är nog bland de största i Sverige.

Men även denna kunde bli full emellanåt. Då det pågick träning i de olika träningsgrupperna, plus att det var kursverksamhet samtidigt. Det är precis så här det ska vara.

Vi har ett väldigt tryck på klubbens kursverksamhet förnärvarande. Ikväll är det styrelsemöte på klubben, plus att kommer HUG hålla ett möte för att få instruktörerna att starta upp fler kurser.För att svara upp emot efterfrågan på sådana. Det är ett angenämt problem.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKlubben har även dammat av mig. Den 18/9 kommer jag och Mikael Bonder dra igång en Appellspår kurs. Där vi kommer att vara i skogen på helgerna, och på klubben på onsdagar.

Tanken med kursen är att förbereda ekipagen mot tävling i appellklass. Det tog inte många dagar innan kursen blev fulltecknad. Vi får tyvärr tacka nej till flera som vill vara med.

Jag hoppas att kvällens möte kan få till stånd ytterligare en sådan kurs. Det är roligt att så många visat intresse för bruksarbetet! Tyvärr kan jag inte närvara på dessa möte själv. Jag ska till Kristianstad och hålla en Skyddsteori utbildning.

Igår kväll var jag med och hjälpte till i en valpkurs. De hade nosaktivering på programmet. Det var hundar från cirka 4 månader och upp till 6-7 månader. Det var fantastiskt att se dessa små liv arbeta ihop med sina ägare. Det ramlade ner en hel del polletter i huvudet på valparna. En ny värld öppnade sig för dem.

Det är fantastiskt att stå och titta på en valp som jobbar med sin nos. Genetiken triggar igång. Ganska snart förstår den innebörden av spåret i kombination med näringen i spåret. Det var roligt att få vara med familjen Bonder och deras kursare en kväll.

Jag har fått äran att få följa med även nästa vecka med en annan valpkurs som ska köra liknade övningar. Jag ska sticka ut och lägga ett spår till Ztorm nu. Det blir förmodligen lite uppletande också. Men det återkommer jag till senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.