BLOGG: Tårtkalas på klubben

Ikväll var vi relativt få människor på träningen av olika anledningar. Men det blev trots detta en bra träning. Vi började som vanligt med lydnaden. Jag och Ztorm slipade på detaljer detta pass. Små skit saker som är så förbannat viktiga för ett högt betyg på tävling.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag var extra noga med vissa saker i detaljerna i fria följet, framåtsändandet och apporteringarna. Här blev det mest fokusering.

Ztorm var duktigt het. Det märks på samtliga hundar i gruppen att de tycker att klimatet är perfekt att träna i. De bara pumpar på, och tycker att livet leker. Det är roligt att stå och titta på träningskompisarna och deras hundar.

På skyddet körde Ztorm och jag bara transporter. Det blev både i munkorg och ärm. Det blev ett överfall i ärmen. I övrigt belönade jag bakåt.

Det kändes väldigt bra i samtliga transporter. Han låg rätt i position, nästan hela tiden. Jag behövde inte vara på honom direkt. Han anpassade sig själv i förhållande till mig. Det var ett riktigt bra pass.

Jag figgade även lite ikväll. Det hör inte till vanligheterna nuförtiden. Men det slumpades sig så. Cia och Erik ville köra ett pass i skinnet. Det blev rena byteslekar, där Erik visade en stor intensitet i bytet. Det ser trevligt ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi testade även att han skulle få gå lös in i bett. Erik är fyra månader. Han har växt enormt. Han är redan uppe och snuddar vid höjden för en hane enligt rasstandarden.

Det kommer inte bli någon liten kille! Men denna tillväxt har gjort att han är väldigt okordinerad i sitt rörelse schema för att vara en malinois. Byteslekarna kördes så att han blev tvungen att kordinera alla fötter och ben. Vilket han blir bättre på hela tiden.

Cia kör i princip bara kontaktövningar med Erik på lydnaden. Detta har gett en mycket bra grund att stå på. Han verkar ha väldigt lätt för att koncentrera sig trots mycket retningar runt omkring honom.Ikväll var det mycket kurser som var igång. Men han bryr sig inte om dessa människor och deras hundar. Han lägger fokus på övningarna och sin förare!

Nu ska jag packa inför helgens bravader. Det ska bli trevligt att åka till Halen och köra sök. Jag pratade med Anders Brorsson under dagen. Han bjöd in mig till deras rapport träning i morgon eftermiddag. Det hade varit roligt att rulla hem till dem, och fått vara med och titta på deras träning. Jag har aldrig sett en rapport träning eller tävling. Jag vet inte hur det går till i praktiken. Jag ska se om jag får möjlighet att rulla dit. Anders och Eva bor inte långt ifrån Halen om jag förstått allt rätt?

Jag höll nästan på att glömma att vi blev bjudna på CERT tårta ikväll. Eva Holmström var ute i söket i helgen på Söderåsens Bk. De vann och fick ett Cert. Grattis till Eva och Hajas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.