BLOGG: En sammanfattning av helgen

Vi börjar med fredagen. Det blev en tidig uppgång. Jag hade bestämt med Eva Wallberg. Vi skulle spåra lite på Revinge. Innan detta var jag tvungen att åka till Malmö för att hjälpa min mamma. Jag var på Revinge klockan 09,00. Något stressad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eva hade med sig en kamrat som heter Charlotte. Hon hade en trevlig schäfer på omkring året. Jag ville själv gå spåret till Ztorm idag. Det blev inga konstigheter.

Jag trampade ungefär 1000 meter, 5 apporter plus slut. 6 vinklar. Liggtid drygt 2 timmar. Ztorm fäste klockrent. Han jobbade sig framåt i ett bra tempo. Han låg på lagom i linan. Han bommade en pinne. Men jag var väldigt nöjd med hur han presterade.

Spåret gick i ett område som normalt brukar vara nattkvarter för de lösgående kossorna på Revinge. Jag förstod redan innan vi startat att här var mycket vittring från korna. Både bajs, kiss och sovplatser om vart annat. Han fick jobba rejält för att hålla sig till spåret.Efter spårandet körde vi uppletande hela högen. Vi hade fått till en rätt klurig ruta. Med trädstammar som låg och blockerade ena sidan på rutan. Dessutom hade vi en stark sidvind igenom rutan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag gjorde direkt upp en plan. Jag förstod att det skulle bli svårt att få honom rakt ut i ena hörnan. Så jag tänkte att han skulle få med sig denna hörnan även om vi förflyttade oss längs med basen. Jag fick rätt i mitt antagande.

Han vindade detta föremål, säkert 25-30 meter från legan. Och tog sig upp bakom trädstammar och annat bråte. Till min stora glädje hade vi inget tugg på någon av apporterna. Han tog ett omtag på ett av föremålen, som han höll på att tappa. Det blev en riktigt bra övning.

Jag och Ztorm hade ytterligare ett träningspass inplanerat denna dag. Jag hade bestämt med sökhunds människor från Malmö. Jag hade fixat mark åt oss. Så nu började det bli bråttom för mig att komma iväg. Jag han bara med att stanna och köpa en yogurt på vägen. Jag han precis få i mig denna. Så var det dags att börja valla av en sökruta. Detta gjordes efter alla konstens regler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag och Ztorm var först ut att köra. Jag ville inte veta var figuranterna låg. Ztorm gick kanon fina framslag hela tiden. Jag gick på stigen och tittade lyriskt på hans sökarbete.

Mina sökfiggar hade gjort det roligt för oss. En av figgarna låg nästan ända ute vi stigen. Vi hade två figgar ute. Och båda figuranterna markerades när jag påtalat min position på stigen, och Ztorm var på väg inåt.

Båda figgarna sade att han hade näsan på hela tiden trots att jag kallade på honom. Detta bådar gott för framtiden. Vi fick in en hel del tomskick. Ztorm bara pumpade på i ett trevligt tempo.Jag upplever honom helt reglerbar i söket just nu! Jag hoppas att detta håller i sig. Vi ska iväg och köra sök hela helgen. Det ska bli skitroligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På lördagen var det dags att sätta lydnadsrutorna på klubben. Vi skulle ha lydnadstävlingar 1-elit. Jag hade fått äran att kommendera elitekipagen. Så det fanns lite och göra innan jag var helt nöjd med min ruta.

På söndagen blev jag först lite orolig, när jag anlände till klubben på morgonen, hade det kommit ett skyfall över Höör Brukshundklubb. Jag gick ut och kollade rutan. På ett ställe var det väldigt mycket vatten.

Jag befarade att jag skulle bli tvungen att ändra min ruta. Men vattnet sögs upp relativt snabbt av marken. Vi hade en trevlig tävling. Många av våra hemma ekipage gjorde mycket bra ifrån sig.

Samtidigt som vi höll vår tävling i Höör, var Åsa och Hajas och tävlade sök. Jag fick in lite rapporter under tävlingens gång. De hade en dubbel 10 på söket. Jag förstod att något roligt var på gång. Åsa och Hajas vann söktävlingen. De lyckades dessutom fixa ett CERT. Grattis till er båda.

Vi hade dessutom Eva-Lena och Amie i Åhus. De tävlade i Rally lydnad. De blev uppflyttade till mästarklass. Ett stort grattis till er med!!! Nu sitter jag och planerar kvällens träning. Det är lydnad och skydd med gruppen. Flera har annonserat att de inte kan komma ikväll, av olika anledningar. Men vi ska nog få till ett vettigt pass ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.