BLOGG: Dags och sätta sig på skolbänken igen?

Igår var det informations möte för blivande tävlingsledare på sydöstra brukshundklubb. Ett liknade möte kommer att hållas på Söderåsens brukshundklubb nästa tisdag. Vår klubb hade skickat undertecknad, och Mikael Bonder till mötet. Tanken är att vi ska förkovra oss inom patrullhunds världen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har en patrullhunds tävling söndagen 6/10. Men problemet är att vi inte har tävlingsledare att hålla en sådan tävling. Det börjar bli ont om tid för oss att kunna genomföra vår tilltänkta tävling. Jag hoppas verkligen att vi hinner få vår auktorisering i tid?

Sista anmälningsdag är snart den 14/9. Vad vi förstod behöver vi inte gå igenom hela utbildningen igen. Både Micke och jag är sedan tidigare auktoriserade inom Bruks och lydnad. Vi skulle få en genomgång av skogsarbetet. Patrullstigen, ljud och vindmarkeringen och spårupptagen. Det känns som det skulle kunna fixas på en dag?

Ett annat problem är att man ska göra ett praktiskt prov, i skarpt läge. Det finns inte en möjlighet att detta går att fixa, inom den närmaste tiden. Vi kom med förslaget att vår egen tävling skulle bli vårt praktiska prov. Men vi vet inte om vi får göra det på detta sättet. Annars hade detta varit en lösning. Vi får helt enkelt se vad framtiden har i sitt sköte?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Micke och jag träffades tidigare, innan mötet och passade på att köra lite lydnad på appellplanen i Sjöbo. Det gäller att passa på när tillfällen ges. Jag och Ztorm hade ett lugnt och trevligt pass. Jag körde igenom de fyra första momenten i bruks elit, plus stegen. Det så ut som det brukar. Inga konstigheter.

Idag ska jag träffa Bo med Plex, De har bokat in en enskild träning. Det är cirka två veckor sedan vi såg förra gången. Det ska bli roligt och se dem idag. Bo fick lite hemläxa förra gången. Det är alltid lika intressant att höra hur det gått.

Det börjar dessutom dra ihop sig till kursstart. Micke Bonder och jag ska hålla en appellspår kurs ihop. Men inriktning mot tävling. Hela kursen är på 18 tillfällen. Där vi varvar skogsarbetet med lydnaden i två lika stora delar. Onsdagar kommer vi att vara på appellplanen i Höör. Och en dag på helgerna kommer vi att vara ute i Fulltofta, för att spåra. Det ska bli riktigt roligt att köra igång.

Intresset är stort för att få en plats i kursen. Vi har satt taket vid tio ekipage. När jag pratade med Micke igår, så sade han att 9 stycken var klara. Så om det finns intresse att vara med på kursen, är det hög tid att agera. Det finns en plats kvar. Det är först till kvarn som gäller. Kursen startar den 18/9.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.