BLOGG: Skyddshund uppvisning

Igår var vi inbjudna till Huarödsdagen. Vi hade blivit tillfrågade om vi ville göra en uppvisning med våra hundar. Huaröds invånare hade gått man ur huse. Det var mycket aktiviteter. blandannat var brandkåren där och visade upp sina bilar. Vilket var mycket uppskattat av alla barn, oavsett ålder?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitt i byn hade man byggt upp en scen, där det framträdde lokala artister. Stämningen var på topp. Vi representerade Höör Brukshundklubb. Vi hade blivit tilldelad ett bord bland alla lokala försäljare.

Det såldes allt möjligt från kakor, till uppföstorade fotografi som någon konstnär tagit. Det kom fram en del folk och pratade med oss. Vi hade fått reda på att vi skulle köra igång vår uppvisning efter en hästuppvisning, och efterföljande knattelopp.

Huaröds byalag hade anordnat ett triathlon tävling. Med en hel del deltagare. Det var mycket folk på plats. Musiken vällde ut ur högtalarna. Det var mycket som våra hundar normalt inte träffar på.

Men till vår stora glädje, reagerade ingen hund på något överhuvudtaget. Vi körde igenom uppvisningen. Och vi i gruppen var nöjda med vårt framträdande. Våra hundar gick riktigt bra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag har jag ägnat förmiddagen åt städning. Vid middagstid åkte Ztorm och jag ut till Stora Eken, Fulltofta. Vi ägnade några timmar åt uppletande, spårande, fikande och åt promenerande.

Jag började med att trampa ett spår som var cirka 800 meter. 5 apporter plus slutet. Liggtid 1 1/2 timme. Starten låg i skogen. För att sedan gå ut på ett kalhygge. Vinden tog i rejält ute på hygget. Jag hade ett direktpåsläpp.

Ztorm fäste fint, och tog sig igenom första biten som låg i skogen. Här hade jag bland annat en spetsvinkel. Vi kom fram till skogsbrynet, spåret ändrade karaktär och blev ett helt öppet spår. Han jobbade sig fint framåt. Han markerade apporterna klockrent.

Efter cirka 450 meter ute på kalhygget kom vi tillbaka in i skog igen. Har var marken sumpen. Det steg en unken lukt upp i luften. Har hade jag lagt näst sista pinnen och slutet. Vi kom i mål med samtliga pinnar. Vi gick ner till bilen och tog en fika. Ztorm var glad som en speleman. Han hoppade omkring med stora stockar i munnen.

Uppletande rutan hade jag trampat tidigare. Det låg fyra föremål ute. Dagen till ära hade jag lagt ut föremål som jag vet att Ztorm brukar ha väldigt lätt för. En plånbok i läder. En arbetshandske, en barnsko, och en kapuschong till en oljerock. Alla föremålen tar åt sig vittring lätt. Och luktar i sig själva en hel del. Tanken var att jag skulle få till avlämningarna på ett bra sätt. Det blev fyra skick, fyra föremål in. Här var som vanligt lite tugg. Men jag var väldigt nöjd ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.