BLOGG: Revinge tur & retur

Idag har Ztorm och jag varit på Revinge och spårat. Sist vi var där var det snustorrt. Idag var förhållandet mycket bättre, ur hänseende på vittringen i spåret. Jag trampade ett spår som var ungefär 800 meter. 9 apporter plus slutet. Liggtiden var 1timme och 40 minuter. Jag hade avsiktligt gått i partier med mycket uppkörd terräng. Stridsvagnarna vänder upp och ner på den lilla matjord där finns.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medan spåret låg till sig började med att trampa en uppletande ruta. Helt plötsligt började det att smattra automateld inne i Prästaskogen. Jag uppskattar att jag var omkring 50 meter från en övning med ksp.

Jag hade sett dem tidigare. Men jag hade helt missat att de skulle skjuta med sina vapen. Hur som helst lät det väldigt mycket. Jag fortsatte att valla rutan, fyra föremål lades ut.

Jag gick och hämtade Ztorm. Han noterade att där var folk som skjöt med sina vapen. Men inte mer än så. Jag skickade ut honom i rutan under skottlossningen. Det tog inte många sekunder innan han avlämnade första föremålet. Han fortsatte på samma vis med resterande. jag tyckte att han gjorde ett mycket bra jobb.Vi gick tillbaka till bilen, och satte oss ner och läskade oss båda två.

Vi satt och tittade på militärerna, och vad de höll på med. Det var omkring 7-8 personer, varav två var befäl. De drog iväg en massa salver med ammunition. I mitt stilla sinne förstod jag inte vad övningen gick ut på? De bara lade sig ner och skjöt i tomma intet. Tur att det var lös ammunition.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om man nu kände att man behöver utbilda folk på ksp. Varför åker man inte ner på någon av alla skjutbanorna som finns överallt på hela Revinge. Så hade man kanske fått ut något av övningen. Man hade kanske till och med lärt sig att träffa ett mål?Som sagt jag är ingen militär. Men det såg helt meningslöst ut.

När spåret legat till sig, selade jag på Ztorm. Han fäste kanon i spårkärnan. Han löste samtliga vinklar klockrent. Vi hade alla pinnarna med oss hem. Jag kunde lämna Revinge, med en vovve som gjort ett rejält dagsverke.

Jag sitter precis och funderar på om jag ska åka ner till klubben ikväll. Jag vet att det kommer vara många kurser ikväll. Men hoppas på att det kanske finns en liten hörna på planen som Ztorm och jag skulle kunna träna lydnad på. Om inte så kan husse alltid dricka lite kaffe, och titta på de olika kurserna.

2 reaktioner på ”BLOGG: Revinge tur & retur”

  1. Ja du de där militärerna blir vi nog aldrig kloka på haha. Tråkigt att jag inte hann hänga med ut på Revinge idag. Läste ett inlägg på en sida idag där en dam skyllde på att hunden spårade dåligt i Vomb pga vargen…så nu finns det en ny ursäkt.
    Duktig Ztorm bland alla pangpangarna :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.